Sony esitteli Japanissa uuden Xperia 8 -älypuhelimen. Yhtiö yksinkertaisti nimeämispolitiikkaansa alkuvuodesta, ja tällä kertaa luvassa on keskiluokan malli. Siinä on Xperia 10 -mallissa esitelty 21:9-kuvasuhteen näyttö, joka on tarkkuudeltaan Full HD+ -tasoa ja kooltaan kuusi tuumaa.

Takaa löytyy kaksi kameraa, joista pääkamerassa on 12 megapikselin kenno ja f/1,8-aukkosuhde. Kakkoskamerana on kahdeksan megapikselin telekamera kaksinkertaisella optisella zoom-kertoimella. Selfie-kamera on niin ikään varustettu kahdeksan megapikselin kennolla.

Järjestelmäpiirinä on keskiluokan Qualcomm Snapdragon 630. RAM-käyttömuistia löytyy neljän gigatavun verran ja sisäistä tallennustilaa 64 gigatavua. Halutessaan muistia saa lisää muistikortilla. Käyttöjärjestelmänä on ainakin aluksi Android 9.0 Pie.

Akku on kapasiteetiltaan nykystandardeilla varsin pieni, vain 2 760 milliampeerituntia. Yhä useammassa puhelimessa on tänä vuonna nähty 4 000 milliampeeritunnin akkuja. Latausliitäntänä siinä on ajanmukaisesti USB-C.

Rakenteeltaan puhelin on lasia ja alumiinia. Xperia 8 on saanut IP68-tasoisen pölyn- ja vedenkestävyyden. Värivaihtoehdot ovat Japanissa musta, valkoinen, oranssi ja sininen. Toistaiseksi ei ole tietoa, saapuuko puhelin myös Suomeen.

www.sonymobile.com