Sonyltä on ilmestynyt uusi Alpha 9 II -järjestelmäkamera. Kyseessä on täydellä kennolla varustettu malli, joka on suunnattu etenkin urheiluvalokuvaajille ja kuvajournalisteille.

Kamera tarjoaa jatkuvaa kuvausta parhaimmillaan 20 ruudun sekuntinopeudella automaattitarkennuksen ja -valotuksen kera. Kyseisellä vauhdilla kuvaamisen luvataan onnistuvan JPEG-muodossa 361 kuvan verran ja RAW-muodossa 239 kuvan verran. Etsimestä pystyy seuraamaan kuvaa samaan aikaan jatkuvasti. Mekaanisella sulkimella maksiminopeus on 10 kuvaa sekunnissa, mikä on suunnilleen tuplaten ensimmäiseen Alpha 9 -malliin verrattuna.

Kenno on sama 35 millimetrin ja 24,2 megapikselin Exmor RS CMOS -sensori kuin ensimmäisessäkin Alpha 9:ssä. Samoin sisäinen muisti on säilynyt ennallaan. BIONZ X -prosessori on kuitenkin päivitetty. Kuva-algoritmia on kehitetty edelleen poistamaan paremmin kohinaa etenkin korkeammilla ISO-herkkyysarvoilla.

Rakenne on nyt suojattu edeltäjäänsä paremmin pölyltä ja kosteudelta. Huomiota on kiinnitetty myös näppäimien ja kahvojen ergonomisuuteen. Lisäksi yhteyksiä ja tiedostonsiirtoa on parannettu. Mukana on nyt Ethernet-liitäntä, joka tarjoaa jopa gigatavun siirtonopeuden. Kamera tukee myös SSL- ja TLS-salausta. Langaton verkkoyhteyskin toimii nyt nopeammin.

Kiintoisana ominaisuutena on Voice Memo -ominaisuus, jossa kuviin voi liittää puhuttua informaatiota, jotta kuvia selaillessaan muistaisi paremmin mistä niissä on kysymys. Lisäksi voi käyttää myös ominaisuutta, joka kääntää äänimuistiot automaattisesti tekstiksi ja lisää ne JPEG-kuvan metadataan. Nämä voi tehdä automaattisesti tai käsin.

Automaattitarkennusta on myös kehitetty uusilla algoritmeilla. Tarjolla on 693 vaiheentunnistavaa tarkennuspistettä ja 425 kontrastiin perustuvaa pistettä. Silmänseurantatoiminnosta voi nyt valita oikean tai vasemman silmän, ja sillä voi seurata myös eläimiä. Rungossa on viisiakselinen optinen kuvanvakaaja, jonka luvataan tarjoavan apua 5,5 aukon verran. Sisäurheilua kuvaavia ajatellen kamerassa on välkynnän estotila.

Kameraan saa nyt liitettyä myös ECM-B1M -haulikkomikrofonin tai XLR-K3M XLR -adapterisetin.

Kamera saapuu myyntiin lokakuussa. Hintaa on 5 600 euroa.

www.sony.net