Lasten rannekellopuhelin Xplora 4 saapui myyntiin Suomessa. Se on suunniteltu lapsen ensimmäiseksi puhelimeksi älypuhelimen sijaan ja on suunnattu etupäässä 4–10-vuotiaille.

Älypuhelimista poiketen Xplora 4:ssä ei ole nettiyhteyttä, sovelluksia tai pelejä, mutta sillä pystyy soittamaan, lähettämään ja vastaanottamaan tekstiviestejä. Lisäksi vanhemmat voivat seurata sovelluksella lapsen sijaintia ja asettaa turva-alueita. Kun lapsi menee niiden ulkopuolelle, vanhemmat saavat hälytyksen. Paikannus tapahtuu mobiiliverkon, Wi-Fin ja GPS:n avulla, ja sijainti on suojattu.

Sovelluksessa pystyy myös määrittelemään, mistä numeroista lapselle voidaan soittaa tai lähettää tekstiviestejä. Lisäksi on tarjolla koulutila, jolloin oppitunnin aikana toimivat vain SOS-hätäpuhelut ja vanhemmat voivat ottaa yhteyttä lapseen.

Kello on IPX8-luokitellusti vedenkestävä, eli sen voi upottaa puoleksi tunniksi 1,5 metrin syvyyteen. Se kannustaa liikkumaan askelmittarin avulla. Akunkestoksi Xplora ilmoittaa 60 tuntia. Puhelin täyttää myös CE-standardin mukaiset RF-radiovaatimukset ja EU:n tietosuoja-asetuksen GDPR:n.

Norjassa supersuosittu Xplora saapui tänä kesänä Suomeen Xplora 3S -mallinsa voimin. Uudistettu malli perustuu Android-käyttöjärjestelmälle, minkä ansiosta uusien ominaisuuksien tuominen on helpompaa. Suoritin on järeämpi ja mukana on kahden megapikselin etukamera, jolla voi ottaa videoita. Tallennustilaa on myös lisätty ja vedenkestävyyttä parannettu.

Hintaa on 199 euroa, mihin kuuluu valmiiksi asennettu Elisan SIM-kortti. Puhelin toimii myös muualla EU:ssa. Lisäksi Xplorassa on kuukausimaksu, joka sisältää liittymän rajattomalla käytöllä. Kuukauden laskutuskaudella hinta on 12 euroa kuukaudessa, 6 kuukauden laskutuskaudella 11 euroa kuukaudessa tai 12 kuukauden laskutuskaudella 10 euroa kuukaudessa.

www.xplora.fi