Nikon on esitellyt uuden edullisemman Z50-kameran. Kyseessä on 20,9 megapikselin APS-C-kroppikennolla varustettu peilitön järjestelmäkamera, joka on suunnattu ennen kaikkea aloittelijoiden ja harrastajien käyttöön – esimerkiksi vloggaukseen.

Kamera sijoittuu järeämpien ja noin 2000 euron hintaisten Z6- ja Z7-mallien alapuolelle, mutta käyttää objektiivissa samaa Z-kiinnitystä. Myös Expeed 6 -prosessori on sama, ja kamera tukee myös hybriditarkennusta ja silmätarkennusta. Sarjakuvaus sujuu parhaimmillaan 11 kuvan sekuntinopeudella automaattitarkennuksella ja automaattivalotuksella.

Pienikokoisemmassa ja kevyemmässä mallissa on vähemmän painikkeita. Kosketusnäyttö on kooltaan 3,2 tuumaa ja sen voi kääntää nurinpäin selfie-käyttöä varten. Lisäksi kamerassa on 2,4 miljoonan pisteen sähköinen etsin, joka kattaa koko ruudun.

4K-videota kamera pystyy tallentamaan enimmillään 30 ruudun sekuntinopeudella. Myös Full HD -tasoinen tallennus onnistuu. Tarjolla on myös 20 suodinta sekä valo- että videokuvauskäyttöön.

Uutuus tulee markkinoille alkutalvesta.

www.nikon.fi