Xiaomi on lanseerannut Redmi 6 ja Redmi 6A -puhelimet Kiinassa. Molemmat mallit sijoittuvat budjettihintaluokkaan.

Näytöllä on kummassakin kokoa 5,45 tuumaa ja sen kuvasuhde on 18:9. Tarkkuutta löytyy 1440 x 720 pikseliä. Selfie-kameran kenno on viiden megapikselin kokoinen. Molemmissa takapinta on harjattua metallia muistuttavaa polykarbonaattimuovia.

Molemmissa on myös micro-sd-muistikorttipaikka tallennustilan laajentamista varten, sekä tila kahdelle sim-kortille. Akun kapasiteetti on kummassakin 3 000 milliampeerituntia. Puhelimissa on myös infrapunalähetin. Käyttöjärjestelmänä on Android 8.1 Oreo, jossa on MIUI 9 -käyttöliittymä.

Kalliimpi Redmi 6 on saatavana kahtena versiona. Niistä vaatimattomammassa on kolmen gigatavun ram-muisti ja 32 gigatavun tallennusmuisti. Järeämmässä taas on neljän gigatavun ram-muisti ja 64 gigatavun tallennustila. Järjestelmäpiirinä 6-mallissa on Mediatek Helio P22. Takana on kaksoiskamera, jossa on 12 ja 5 megapikselin kennot. Takaa löytyy myös sormenjälkilukija. Bluetooth on versiota 5.0 ja langattomat verkkoyhteydet toimivat kahdella taajuudella.

Edullisempi Redmi 6A on varustettu ainoastaan yhdellä 13 megapikselin takakameralla. Siinä on myös vaatimattomampi Mediatekin Helio A22 -järjestelmäpiiri. Tallennustilaa on 16 gigatavua ja ram-muistia kaksi gigatavua. Sormenjälkilukijaa ei edullisemmassa mallissa ole. Sen bluetooth-versio on vanhempi eli 4.2, ja puhelin tukee vain yhtä langattoman verkon taajuutta.

Kiinassa puhelimet tulevat myyntiin jo tällä viikolla. Siellä värivaihtoehdot ovat sininen, harmaa, ruusukulta ja kulta. Hinnat ovat Kiinassa vajaasta 80 eurosta vähän yli 130 euroon.

www.xiaomi-mi.net