Samsung on antanut esimakua tulevasta Galaxy Home -älykaiuttimestaan. Julkistaminen tapahtui samana päivänä kuin Galaxy Note 9 -lippulaivapuhelimenkin.

Galaxy Home on tehty yhteistyössä Samsungin nykyään omistaman AKG:n kanssa. Niinpä sen luvataan tarjoavan Applen HomePodin tavoin parempaa äänenlaatua verrattuna Googlen Home-kaiuttimiin ja Amazonin Echoihin.

Kaiutin on päällystetty kankaalla ja se seisoo kolmen metallijalan varassa. Päällä olevilla hallintapainikkeilla voi hyppiä kappaleiden yli ja säätää äänenvoimakkuutta. Korealaisjätti on tehnyt yhteistyötä Spotify-suoratoistopalvelun kanssa, sillä palvelu on integroituna kaiuttimeen.

Kaiuttimen luvataan tarjoavan surround-tyyppistä toistoa kuudella kaiuttimellaan ja subbarillaan. Puheohjausta varten kaiuttimessa on kahdeksan kaukokenttämikrofonia. Galaxy Homessa on Samsungin oma Bixby-puheohjaus, joka on ainakin toistaiseksi saatavilla vain englanniksi, kiinaksi ja koreaksi.

Luultavasti kaiutin ei siis ole ainakaan ensimmäiseksi Suomeen tulossa. Viime vuonna esitelty Bixby ei ole vielä yhtä kehittynyt kuin Amazonin ja Googlen puheohjaukset, joten kilpailu tulee olemaan ankaraa. Lisää tietoja kaiuttimesta on luvassa marraskuussa, jolloin selvinnee tarkemmin, onko Samsungilla vielä jokin ässä hihassaan.

www.samsung.com/fi