Vaikka Bohemian Rhapsody on elokuva legendaarisesta Queen-yhtyeestä, sen keskiössä on tietenkin Freddie Mercury (1946–1991).

Vuonna 1970 Freddie Mercury (Rami Malek) on vielä Farrokh ”Freddie” Bulsara, joka työskentelee Heathrow’n lentokentällä ja kirjoittelee itsekseen biisejä. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun hän tapaa tulevan vaimonsa Mary Austinin (Lucy Boynton) sekä tulevat bändikaverinsa kitaristi Brian Mayn (Gwilym Lee), rumpali Roger Taylorin (Ben Hardy) ja hiukan myöhemmin joukkoon liittyvän basisti John Deaconin (Joseph Mazzello).

Queenin vaiheet yhtyeen syntymisestä järjettömään menestykseen kuvataan pikavauhtia, mutta on valtavan ihanaa katsoa, miten lahjakas joku on ja kuinka hän saa käyttää lahjojaan juuri oikeiden ihmisten kanssa yhdessä.

Bändin keskinäinen vuorovaikutusta kuvataan lukuisista eroavaisuuksista ja erimielisyyksistä huolimatta maagisena yhteytenä – he ovat perhe, jossa he ovat yhdessä enemmän kuin osiensa summa. Siitä todisteena ovat uskomattomat hitit, joita kuullaan elokuvan aikana alkuperäisesityksinä kiitettävästi. Ja kun biisit ovat niin suuria, on olemassa riski, että niiden esittämisen esittäminen voisi olla vaivaannuttavaa katsottavaa. Tästä ei kuitenkaan ole huolta, sillä Rami Malek solahtaa suurista tekohampaistaan huolimatta rooliinsa niin, että välillä voi kuvitella hänen todella olevan Freddie Mercury. Hänen olemuksessaan on samankaltaista sähköä, seksiä ja selittämätöntä karismaa.

Muut hahmot – mukaan lukien bändin jäsenet – jäävät väkisinkin melko yksiulotteisiksi. Silti esimerkiksi Gwilym Lee Brian Maynä ja Ben Hardy Roger Taylorina ilahduttavat rooleissaan.

Se, mikä elokuvassa jää harmillisesti puolitiehen, on seksi. Mercuryn seksuaalisuus kuvataan siloteltuna, eikä orgioista ole jälkeäkään muuta kuin häntä mustamaalaavissa puheissa. Ja koska elokuvan tapahtumat huipentuvat vuonna 1985 järjestettyyn spektaakkelimaiseen Live Aid -konserttiin, Mercuryn loppuelämän kumppani, Jim Hutton (Aaron McCusker), ehtii lähinnä vain pyörähtää kankaalla.

Puutteistaan huolimatta Bohemian Rhapsody on kuitenkin todella, todella nautittava elokuva.

Katso elokuvan traileri tästä:

Ensi-ilta: 2.11.2018
Genre: Draama, musiikki
Ohjaus: Bryan Singer
Pääosassa: Rami Malek, Aidan Gillen, Lucy Boynton
Maa: Iso-Britannia, USA

Artikkelia muokattu 3.11.2018 klo 19.18. Lisätty täsmennys Jim Huttonin kuvaukseen.