Elokuvien ja sarjojen suoratoistopalvelu Netflix on ilmoittanut laajentavansa reviiriään. Se aikoo tuoda valikoimaansa jossain vaiheessa myös pelit. Asiasta on huhuttu jo aikaisemmin, mutta nyt se on virallista.

Pelit tulevat mukaan nykyisiin tilauksiin ilman lisäkustannuksia, mainoksia tai pelin sisäisiä ostoja. Valikoimaan tulee ensisijaisesti mobiilipelejä. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole tietoa, milloin tämä tapahtuu, ja tulevatko pelit valikoimiin maailmanlaajuisesti. Toistaiseksi ei ole myöskään tietoa, minkä tyyppisiä pelejä on tulossa tarjolle.

Viimeisimpänä ennusmerkkinä tulevasta Netflix pestasi muutama päivä ennen julkistustaan aikaisemman Oculuksen ja Electronic Artsin toimitusjohtajan Mike Verdun. Yhtiö on myös laajensi sopimustaan tuottaja–käsikirjoittaja Shonda Rhimesin kanssa elokuviin ja pelisisältöihin.

Suoratoistojätti on aikaisemmin kokeillut interaktiivisuutta Black Mirror -sarjan Bandersnatch -jaksossa ja Carmen Sandiego: To Steal or Not to Steal -elokuvassa, joissa on päässyt vaikuttamaan tarinan kulkuun. Myös Stranger Things -sarjasta on tehty pelejä. Yhtiö näkee peleihin laajentamisen yhtenä uutena sisältökategoriana samaan tapaan kuin alkuperäiselokuvat ja animaation. Niihinkin Netflix kertoo edelleen panostavansa.

www.netflix.com