Samsung ja Microsoft ovat ilmoittaneet, että Xbox-sovellus on tulossa kesällä Samsungin älytelevisioihin. Sovelluksen kautta pystyy pelaamaan Xbox-pilvipelipalvelun pelejä suoraan ilman konsolia.

Sovellus on ladattavissa kesäkuun lopussa osana Samsung Gaming Hubia. Se tulee saataville 27 maassa, myös Suomessa. Toistaiseksi ei ole varmaa tietoa, koskeeko julkaisupäivä myös Suomea. Ominaisuus vaatii tämänvuotisen Samsung-television Xbox Game Pass Ultimate -jäsenyyden sekä Bluetooth-peliohjaimen.  Microsoft on kuitenkin aikeissa esitellä tulevaisuudessa lisälaitteen, jolla pilvipelaaminen onnistuu muissakin televisioissa.

Ennestään Samsungin Gaming Hubissa ovat olleet tarjolla NVIDIA GeForce Now, Stadia ja Utomik -pilvipelipalvelut. Xbox-sovelluksen kautta tarjolle tulee toistasataa pelinimikettä, kuten A Plague Tale: Innocence, Hades, Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction, Halo ja Forza Horizon 5. Fortnite puolestaan on pelattavissa ilman jäsenyyttä. Palvelun kautta pelejä pystyy pelaamaan Full HD tarkkuudella ja 60 fps nopeudella. Nettiyhteyden suositellaan olevan nopeudeltaan vähintään 20 megatavua sekunnissa, ja langattoman Wifi-verkon taajuuden 5 Gigahertsiä.

www.xbox.com

www.samsung.com