Myös pelaaminen siirtyy yhä enemmän älypuhelimiin, jolloin puhelimen ominaisuudet tulevat entistä tärkeämmiksi. Paljon puhelimella pelaava arvostaa isoa näyttöä ja hyvää suorituskykyä. On myös tärkeää, että puhelin sopii hyvin käteen, jotta sillä on mukavaa pelata.

Vuonna 2023 on julkaistu useita uusia puhelimia kaikkiin hintaluokkiin. Parhaat puhelimet pelaamiseen tarjoavat monipuolisia ominaisuuksia ja erinomaista suorituskykyä. Näiden avulla pystyy hyödyntämään kaiken, mitä uudet kasinot 2023 ja muut mobiilipelit tarjoavat. Pelaamiseen parhaiten sopivat puhelimet asettuvat usein hintaluokassaan kalliimpien puhelinten joukkoon ja myös nämä kaksi huippupuhelinta ovat yli tuhannen euron hintaisia.

iPhone 14 Pro Max – laatua Applen ystäville

Vaikka uudesta iPhone 15 -puhelimen ominaisuuksista jo huhutaan, toistaiseksi yhtiön lippulaivana toimii vuoden 2022 lopussa julkaistu iPhone 14 Pro Max. Puhelimessa on 6,7 tuuman Super Retina XDR -näyttö, joka tarjoaa erinomaisen kuvanlaadun ja värien syvyyden. Puhelimessa on myös A16 Bionic -prosessori, joka takaa puhelimen nopean ja sujuvan toiminnan. Puhelimessa on 48+12+12 Mpx kolmoiskamerajärjestelmä, jonka mahdollistaa kameralla otettujen kuvien korkean laadun. Kameran zoom ei ole kuitenkaan täysin Samsungin kalliimman hintaluokan puhelinten tasolla.

iPhone 14 Pro Max -puhelimessa on Applen uusin iOS 16 -käyttöjärjestelmä sekä täysin uusi Dynamic Island -alue näytön yläreunassa. Tämä alue mahdollistaa täysin uudenlaisen tavan reagoida ilmoituksiin ja se mahdollistaa useiden tehtävien suorittamisen sulkematta sovelluksia. Iso näyttö, loistava suorituskyky ja uusi käyttöjärjestelmä takaavan mobiilipelaajalle laadukkaita pelihetkiä. Negatiivisena puolena on akun kesto, joka voisi olla parempikin.

Samsung Galaxy S23 Ultra tarjoaa parasta

Samsung Galaxy S23 Ultra on vuoden 2022 alkupuolella julkaistu puhelin, joka tarjoaa parasta suorituskykyä ja ominaisuuksia. Se on varustettu uusimmalla Snapdragon 8 Gen 2 -prosessorilla, joka takaa maksimoidun pelikokemuksen ja poikkeuksellisen sujuvan käytön. Puhelimessa on 6,8 tuuman AMOLED 2x-näyttö 120 Hz: virkistystaajuudella. Laitteessa on kaikkien aikojen parhaat kamerat, jotka erottuvat edukseen muista puhelimista. Saat otettua 8K videota ja 200 megapikselin kuvia ja Nightography 2.0 varmistaa kuvien laadun riippumatta siitä, onko päivä vai yö. Kameran zoom on huomattavasti parempi kuin Applen lippulaivatuotteessa.

Samsung Galaxy S23 sisältää myös sisäänrakennetun S Penin, jonka avulla kuvien muokkaaminen ja muistiinpanojen tekeminen on entistä helpompaa. Puhelin erottuu kilpailijoistaan myös akun kestossa, joka on muita kalliimman luokan puhelimia parempi. Samsung Galaxy S23 Ultra tarjoaakin pelaajalle täydellisen pelikokemuksen, eikä puhelimesta pysty keksimään huonoja puolia.

Puhelimien suorituskyky paranee entisestään

Tulevilta julkistuksilta odotamme erityisesti taittuvia näyttöjä, entistä parempaa suorituskykyä ja kameroiden kehittymistä yhä paremmiksi. Tulemmekin varmasti näkemään tänä vuonna uusia lippulaivatuotteita sekä Applen että Androidin käyttöjärjestelmällä varustettuna. Taittuvanäyttöiset puhelimet eivät ole vielä täysin lyöneet läpi markkinoilla, mutta tulemme varmasti näkemään uutuuksien joukossa entistä toimivampia puhelimia taittuvilla näytöillä. Uusia julkistuksia odotellessa kannattaa kuitenkin tutustua Applen ja Samsungin tämän hetkisiin huippupuhelimiin, jotka tarjoilevat mahtavan pelikokemuksen mobiilipelaajille.

Lisää aiheesta saatavilla mm. GamesRadar+, TechRadar ja TrustedReviews.