Panasonic on vihdoin esitellyt vuoden 2023 TV-mallistonsa, joka koostuu viidestä OLED- ja kahdesta LCD-mallista. Yhtiö on panostanut kuvan aitouteen sekä elokuvien että pelien osalta. Uusien mallien tavoitteena on tarjota entistä parempi kuvanlaatu ja elämyksellisyys.

Yksi merkittävä parannus on uusi HCX Pro AI -prosessori, joka mahdollistaa paranneltua Filmmaker Mode -tilaa. Tämä tarkoittaa, että kuvaa säädellään automaattisesti ympäristön valaistuksen ja värin perusteella, jotta elokuvien luova tarkoitus säilyy johdonmukaisena.

Panasonic on myös ottanut huomioon pelaajat tuomalla markkinoille uuden True Game Mode -tilan. Tämä tila tarjoaa samanlaisen värintarkkuuden, josta Panasonic on tunnettu elokuvien osalta. Lisäksi se voidaan täysin kalibroida käyttämällä Calman-kalibrointijärjestelmää. Pelaajat hyötyvät myös lähdekohtaisesta HDR-tonemappauksesta, joka toimii samalla tavalla kuin HGiG-asetus. Lisäksi jotkut mallit ovat G-Sync -sertifioituja, mikä takaa sulavan pelikokemuksen.

Valitettavasti uusissa malleissa on vain kaksi HDMI 2.1 -liitäntää. Vaikka Dolby Vision -pelaaminen on tuettu, se rajoittuu 60 Hz:n päivitysnopeuteen. Muuten TV:t tukevat 4K/120 Hz:n pelaamista. Tässä suhteessa LG:n TV-mallit tarjoavat edelleen parhaat tekniset ominaisuudet pelaamiseen.

Uuden malliston lippulaiva on MZ2000, jossa on MLA-paneeli ja edistynyt Dolby Atmos -äänijärjestelmä. Televisio julkaistiin jo aikaisemmin tänä vuonna.

MZ1500-mallissa käytetään Master OLED Pro -paneelimoduulia, joka on LG Displayn OLED EX -paneeli, mutta on käynyt läpi lisäkehitysprosessin Panasonicin Japanin tutkimuslaboratoriossa. Tämä prosessi takaa paremman kirkkauden, dynaamisen kontrastin ja katselukokemuksen.

Lisäksi saatavilla on MZ980-malli, joka tulee myyntiin Isossa-Britanniassa. Euroopan mantereella sen sijaan on saatavilla MZ1000-malli. MZ980-mallissa käytetään LG:n OLED EX -paneelia, mutta se ei ole merkitty “Master OLED Pro” -paneeliksi, mikä viittaa siihen, että se ei ehkä saavuta yhtä suurta kirkkautta kuin MZ1500. MZ980-mallissa on myös HCX Pro AI -prosessori, joten se hyötyy kaikista edistyneistä elokuva- ja peliominaisuuksista, jotka ovat saatavilla kalliimmissakin malleissa. Tämä voi tehdä siitä erinomaisen valinnan budjettitietoisille pelaajille.

Panasonicin 2023 TV-mallistossa on myös kaksi OLED-mallia, MZ800 ja MZ700. Näiden mallien ero koskee pääasiassa myyntipaikkaa ja äänijärjestelmää. Kuvanlaadultaan ne eivät yllä yhtä kirkkaisiin tuloksiin kuin muut mallit, eivätkä ne sisällä aktiivista Filmmaker Modea tai True Game Modea. HDMI 2.1 -liitännät mainitaan tiedotteessa, mutta tarkempia tietoja peliominaisuuksista ei vielä ole saatavilla. Mielenkiintoista on, että MZ800- ja MZ700-malleissa käytetään Google TV -käyttöjärjestelmää Panasonicin oman MyHomeScreen 8.0 -käyttöjärjestelmän sijaan. Tämä voi viitata siihen, että Panasonic harkitsee käyttöjärjestelmän suuntausta tulevaisuudessa.

LCD-segmentissä on MX950-malli, joka vastaa MZ1500 OLEDia. Se hyödyntää Quantum Dot -paneelia ja Mini LED -taustavaloa. Tehokkaan HCX Pro AI -prosessorin ansiosta se tarjoaa samanlaisen adaptiivisen kuvankäsittelyn ja True Game Moden kuin premium-alueen OLED-mallit.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä on MX800-malli, joka yllättäen käyttää Amazonin Fire TV -alustaa. Tässä mallissa ei ole Quantum Dot -paneelia tai Mini LED -taustavaloa. Sen keskittyessä sisällön toimittamiseen edistyneiden laitteistoteknologioiden sijaan Panasonic pyrkii tuomaan tuttua aitoutta edullisemmalle Fire TV -markkinalle.

Panasonic ei ole vielä julkaissut hintoja tai saatavuustietoja vuoden 2023 TV-mallistostaan.

panasonic.com