Vuosi sitten Musical Fidelity julkisti EISA-palkitun lippulaivamallinsa M6x DACin ja nyt yritys palaa edullisemman vaihtoehdon kanssa.

Uusi M3x DAC säilyttää isoveljensä täysleveän laitekotelon, mutta jättää pois A/B -luokan kuulokevahvistimen ja vaihtaa kaksihaaraiset ESS DAC-sirut Burr Brownin PCM1975-pohjaiseen piiriin, jonka viereinen SRC 4392 -siru nostaa kaikki sisääntulevat signaalit 24-bittisiksi/192 kHz:ksi. Viisi digitaalista sisääntuloa – USB, 2 x TOSLINK, 2 x koaksiaalinen – on rajoitettu samaan 24-bittiseen/192 kHz:n kattoon, USB-sisääntulo tukee myös DSD256:ta.

D/A-muuntimen äänenlaatu ei määräydy yksinomaan piirivalinnasta. Musical Fidelity mainitsee erikseen laitteen Super Silent Power -muuntajat ja teollisuustasoisen virtaliitännän. Jälkimmäisessä on DC-lohko, joka vähentää muuntajasts siheutuvaa huminaa, ja EMI-suodatin, joka vähentää elektromagneettisen säteilyn haitallisia vaikutuksia. Musical Fidelityn mukaan huolellinen kotelointi suojaa sisällä sijaitsevia piirejä ei toivotuilta sähkömagneettisilta kentiltä.

Analogisilla lähdöillä on sekä tasapainoinen XLR- että yksisuuntainen RCA-liitäntä, joissa molemmissa on omat lähtöpuskurinsa. Valmistajan mukaan tämän seurauksena on suuri lähtöjännite, korkea virran ajokyky ja “salaman nopea” signaalin nousunopeus, joka johtaa alhaisempaan säröön.

M3x DAC hinta on 1499 euroa. Värivaihtoehdot ovat musta tai hopea.

musicalfidelity.com