Dolby on tuonut markkinoille uuden tilaääniominaisuuden, joka saattaa mullistaa televisioiden äänentoiston. Tämä innovaatio, nimeltään Flexconnect, antaa mahdollisuuden jakaa television äänen tv:n omien kaiuttimien sekä erillisten langattomien kaiuttimien kesken. Tavoitteena on luoda laajempi ja syvällisempi äänikokemus, erityisesti hyödyntäen Dolby Atmos -ääniformaattia.

Flexconnect-ominaisuus on suunniteltu optimoimaan ääni älykkäästi erilaisille huone- ja kaiutinasetteluille. Se pystyy tunnistamaan huoneessa olevien langattomien kaiuttimien sijainnin ja kalibroimaan ne television sisäisten mikrofonien avulla. Näin varmistetaan äänen optimaalinen jako eri kaiuttimien välillä. 

Ominaisuus tarjoaa myös mahdollisuuden asettaa yhden tai useamman langattoman kaiuttimen mihin tahansa huoneessa, ilman huolta niiden täydellisestä sijoittelusta. Järjestelmä jakaa elokuvien tai pelien äänen television sisäisten ja ulkoisten langattomien kaiuttimien välillä ottaen huomioon kunkin kaiuttimen ominaisuudet. Esimerkiksi heikomman bassotoiston omaavat sisäiset kaiuttimet eivät toista bassotaajuuksia, vaan ne ohjataan paremmin soveltuvien kaiuttimien kautta.

Vaikka Flexconnect lupaa parannettua äänentoistoa ja immersiivistä kokemusta, on myös esitetty huolenaiheita mahdollisista latenssi- tai äänenkatkeamisongelmista. Flexconnectia esitellään ensin Berliinin kuluttajaelektroniikkamessuilla ja se tulee saataville ensimmäisenä TCL:n tuleviin televisiomalleihin. TCL suunnittelee myös erityisiä langattomia kaiuttimia, jotka on optimoitu yhteistyöhön Flexconnect-ominaisuuden kanssa.

Dolby.com