Pro-Ject Automat A2 jatkaa valmistajan levysoitinten menestystarinaa. A2:lla käyttäjät voivat nyt valita 7-tuumaisille (singlet) tai 12-tuumaisille (LP-levyt) 45 RPM:n äänilevyille asettamisen. Lisäksi järjestelmä tukee nyt myös 78 RPM:n nopeutta, mikä mahdollistaa ääni-intoilijoiden vanhojen shellac-kokoelmien uudelleensoiton. Nauttiaksesi A2:sta, paina vain käynnistysnappia ja äänivarsi siirtyy automaattisesti levyn alkuuraan. Kun musiikki alkaa, automaattitoiminnot kytkeytyvät pois päältä kokonaan, varmistaen ettei äänenlaatu kärsi toistossa. Levyn lopussa äänivarsi tuodaan automaattisesti takaisin ja lasketaan hellävaraisesti lepoasentoon, samalla kun moottori sammuu.

Parannettu äänivarsi ja kardaanikiinnike
A2:ssa on 8,3 tuuman erittäin kevyt alumiiniäänivarsi, jonka suurempi halkaisijaltaan oleva äänivarren putki sopii täydellisesti hieman painavammalle Ortofon 2M Red -äänirasiakasetille. Parannettu äänivarren kardaanikiinnike on valmistettu alumiinista ja siinä on neljä tarkkaa kuulalaakeria Pro-Jectin omasta tuotannosta, mikä varmistaa erittäin tarkan äänilevyjen seurannan.

Massaton neulapainon säätö
A2 hyödyntää innovatiivista uutta järjestelmää naulapainon säätöön. Säätämällä vastapainoa koko äänivarsi muuttuu vakaammaksi, “irrottaen” vastapainon äänivarresta ja vähentäen resonanssitaajuuksia. Neulapaino asetetaan tarkkuutta vaativalla jousijärjestelmällä suoraan äänivarren kardaanikiinnikkeen päälle, pitäen painopisteen suoraan kardaanikiinnikkeen keskellä.

Tukeva MDF-pohjalevy alustalla
Raskas MDF-pohjalevy on huolellisesti käsinmaalattu 8-kerroksisella mattamustalla viimeistelyllä, minimoiden ei-toivotut resonanssit. Alustarakenteen avulla eristetään kriittiset levysoitinelementit ulkopuolisesta melusta, resonansseista ja häiriöistä, mikä tekee siitä ihanteellisen järjestelmään, jossa kaiuttimet ovat lähellä levysoitinta.

Parannettu automaattimekanismi
Pro-Ject on investoinut uuteen alumiinisulatteiseen yläosaan koko alustalle ja automaattimekanismille, vähentäen muoviosien käyttöä ja parantaen resonanssieristystä. Tämä on ensimmäinen suuri parannus A2:n alkuperäiseen saksalaiseen automaattisuunnitteluun 50 vuoden historian aikana.

Hallitut 33/45/78 RPM:n nopeudet
A2:n moottori on elektronisesti ohjattu, mikä varmistaa tarkan ja vakaan toistonopeuden. Käyttäjät voivat helposti vaihtaa 33, 45 ja 78 RPM:n välillä yksinkertaisella kytkimellä.

Tarkasti työstetty ja yksityiskohtainen valmistus
Automat A2 valmistetaan täysin käsityönä Schwarzwaldissa, Saksassa, alueella, jolla on vuosikymmenien kokemus levysoittimien valmistuksesta. Pro-Jectin huolellinen käsityötaito yhdistettynä itävaltalaiseen suunnitteluun ja insinööritaitoon johtaa puhdaslinjaiseen ja minimalistiseen ulkoasuun, joka sopii yhteen ikonisten saksalaisten ääniteollisuuden suunnittelujen kanssa.

Hinta ja saatavuus
Automat A2 on saatavilla Pro-Ject-jälleenmyyjiltä heinäkuusta 2023 alkaen, ja sen suositushinta on 1199 euroa.

project-audio.com