DNA on tuonut tänään myyntiin kiinalaiset Xiaomi-älypuhelimet. Kovassa nousukiidossa oleva Xiaomi on tällä hetkellä maailman neljänneksi suurin puhelinvalmistaja. Yhtiö tunnetaan hintaansa nähden suorituskykyisistä puhelimistaan. Ne ovat olleet tähän asti myynnissä Suomessa Xiaomi-mi-verkkokaupassa muutamilla jälleenmyyjillä.

Tästä päivästä lähtien Xiaomi-puhelimet ovat ensimmäisenä operaattorina myynnissä DNA:n myymälöissä ja verkkokaupassa. Valikoimiin tulivat ensiksi neljä puhelinta eli Mi A1, Mi MIX 2S sekä Redmi-budjettipuhelimista Redmi 5 ja Redmi 5 Plus. DNA on puhelimien virallinen jälleenmyyjä ja myöntää niille 24 kk takuun.

Mi MIX 2S tarjoaa Snapdragon 845 -huippupiirin monia lippulaivapuhelimia edullisemmassa hintaluokassa. Keraami-alumiinirunkoinen puhelin on saatavana 64 gigatavun ja 128 tallennustilalla varustettuina versioina. Molemmissa ram-muistin koko on kuusi gigatavua. IPS LCD -tekniikalla toimiva näyttö on kooltaan 5,99 tuumaa. Takana on kaksoiskamera, joka on varustettu 12 + 12 megapikselin kennolla. Etukameran kennossa on viisi megapikseliä. Hinta on 599–649 euroa.

Mi A1 taas on varustettu pari vuotta sitten esitellyllä keskiluokan Snapdragon 625 -piirillä. Sen IPS LCD -näyttö on 5,5 tuuman kokoinen. Takana on kaksoiskamera, joka on varustettu 12 + 12 megapikselin kennolla. Etukameran kenno taas on viiden megapikselin kokoinen. Ram-muistia löytyy neljän gigatavun verran. Erityistä A1-mallissa on, että se käyttää Android One -käyttöjärjestelmää. Hinta on 229 euroa.

Redmi 5 Plus on niin ikään varustettu Snapdragon 625 -piirillä. Puhelin on saatavana 32 ja 64 gigatavun tallennustilalla, ja ram-muistin koko on kolme gigatavua. Näyttö on kooltaan 5,99 tuumaa. Takakamerassa on 12 megapikselin ja etukamerassa viiden megapikselin kenno. Hinta on 199–239 euroa.

Edullisimmassa nyt myyntiin tulleessa Xiaomissa eli Redmi 5:ssä on Plus-mallia vaatimattomampi 450-piiri. Tallennustilaa on 32 gigatavua ja ram-muistia kolme gigatavua. Näyttö on kooltaan 5,7 tuumaa. Takana on yksi 12 megapikselin kennolla varustettu kamera ja edessä viisi megapikseliä. Hinta on 169 euroa.

www.mi.com/en/

www.dna.fi