Dellin pelituotteisiin keskittyvä tytäryhtiö Alienware esitteli Los Angelesissa E3-pelitapahtumassa uudistetun Elite-pelihiirensä ja Wireless Gaming Headset -pelikuulokkeet.

Kuulokkeet ovat ensimmäiset lajiaan Alienwarelta. Wireless Gaming Headset -kuulokkeet ovat langattomat, mitä varten tietokoneen usb-liitäntään yhdistetään 2,4 gigahertsin taajuudella toimiva lähetin. Tarvittaessa kuulokkeita voi käyttää myös 3,5 millimetrin liitännällä varustetun johdon kautta.

Elementit ovat kooltaan 40 millimetriä. Kuulokkeiden luvataan yltävän 20 Hz – 20 kHz taajuusvasteeseen. Wireless Gaming Headset tarjoaa 7.1-kanavaista virtuaalitilaääntä. Kuulokkeissa on myös yksisuuntainen ja mykistettävä mikrofoni 50 Hz – 20 kHz taajuusvasteella. Kuulokkeiden impedanssiksi ilmoitetaan maltilliset 16 ohmia ja herkkyydeksi 107 desibeliä. Painoa kuulokkeilla on 380 grammaa.

Säätimet löytyvät äänenvoimakkuudelle, peliäänille ja keskusteluäänten tasolle. Lisäksi on valittavissa ääniprofiileja. Akunkestoa luvataan 14 tunniksi yhdellä latauksella. Lataaminen tapahtuu micro-usb-liitännän avulla. Tiedossa on tässä vaiheessa Yhdysvaltojen hinta, joka on 229,99 dollaria.

Elite-pelihiiressä on valmistajan mukaan edeltäjää parempi ergonomia. Optisena sensorina on Pixart PMW 3360. Sen luvataan pystyvän enimmillään 12 000 DPI:n tarkkuuteen. Kestävyyttä sensorille luvataan 50 G:hen ja 250 tuuman sekuntinopeuteen saakka.

Ohjelmoitavia painikkeita on 11 kappaletta, joista neljä sijaitsee sivussa. Pääkytkimet ovat Omronin valmistamat. Niiden luvataan kestävän 50 miljoonaa klikkausta. Mukana tulee neljä kappaletta lisäpainoja, jotka painavat viisi grammaa. Sivupaloja voi vaihtaa mieleisikseen ja rungon kämmentukea pystyy säätämään. Hiiri on varustettu 512 kilotavun muistilla. Johto on punottu ja pituudeltaan 1,8 metriä. Paino on ilman lisäpaioja 197 grammaa. Yhdysvaltojen hinta on 90 dollaria.

www.alienware.com