Kotimainen kaiutinsuuruus Genelec on esitellyt uuden 7050C-subbarin, joka on uudistettu malli 7050B-subbarista. Valmistaja lupaa sen tarjoavan edeltäjäänsä laajempaa, säröttömämpää ja äänenpaineeltaan korkeampaa alataajuuksien toistoa. Subbarissa on myös ammattitason bassonhallintajärjestelmä.

Kaiutinelementti on kahdeksan tuuman kokoinen ja magneettisuojattu. Parannellun LSE-spiraalikotelo luvataan tarjoavan puhtaampaa signaalia äärirajoillaankin. Äänenpainekapasiteetti on kasvanut kolme desibeliä. Subbarissa on nyt universaali switched mode -virtalähde. Tulo- ja lähtökanavia viisi kappaletta, ja niissä on 85 hertsin ala- ja ylipäästösuotimet. Lisäksi on 120 LFE-signaalitulo. Kaiuttimen taajuusvasteen kerrotaan yltävän puhtaana 24 hertsiin.

Genelec kertoo 7050C:n sopivan minkä tahansa lähikenttämonitorin kaveriksi, mutta erityisesti valmistajan omille malleille 8010, 8020, 8030 ja M030. Kaiuttimen kalibrointi tapahtuu takapaneelin dippikytkimillä. Asetuksiin kuuluvat vaihesäätö, alataajuuksien taajuusvastesäädöt, lfe-signaalin kymmenen desibelin lisäys ja virransäästötilan herkkyyssäädön.

Mitat (l x k x s): 350 x 410 x 319 mm

www.genelec.fi