Vajaan kuukauden kuluttua on mahdollista hankkia taskuunsa nostalginen pala kotimaista puhelinhistoriaa. HMD Global esitteli helmi-maaliskuun taitteessa retroversion vuosituhannen vaihteen kulttipuhelimesta Nokia 8110:stä. Nyt se on tullut ennakkotilattavaksi.

Banaanimallina tunnettu puhelin oli aikanaan kova sana ennen kaikkea siksi, että se oli näkyvästi esillä Matrix-elokuvassa. Retromallin käyttö tapahtuu ennestään tuttuun tapaan eli puheluihin vastaaminen ja niiden katkaiseminen tapahtuu näppäimistöä suojaavaa kantta liu’uttamalla.

Mukana ovat myös kevyet älypuhelintoiminnot kuten sähköposti, kalenteri, Facebook ja Google Maps. Matopeli on luonnollisesti myös mukana. Takana on kahden megapikselin kamera, joka on varustettu led-salamalla. Akunkestoa luvataan enimmillään jopa 25 päiväksi, ja akku on vaihdettavissa itse.

Verkon käyttö hoituu 4g LTE -yhteydellä. Yhteyden voi myös jakaa, jos kaipaa Wi-Fi-yhteyttä vaikkapa reissussa. Käyttöjärjestelmänä on Androidia kevyempi KaiOS. Tallennustilaa on neljä gigatavua ja ram-muistia 512 megatavua.

Hintaa uusintapainoksella on 79 euroa ja ensimmäiset ennakkotilaajat saavat luurin käsiinsä 16.7. Värivaihtoehdot ovat keltainen ja musta.

www.nokia.fi

www.hmdglobal.com/fi