Leica on esitellyt uuden C-lux-kompaktikameran sekä M10-kamerasta Edition Zagato-version. C-lux on mitä ilmeisimmin tarkoitettu Sonyn RX100 VI:n ja Panasonic ZS200:n tapaisten suorituskykyisten pokkarien haastajaksi.

C-luxissa on tuuman kokoinen ja 20 megapikselinen kenno. Optiikkapuolesta huolehtii DC Vario-Elmar 8,8–132mm objektiivi, jonka kinovastaavuus on 24–360 millimetriä. Se tarjoaa 15-kertaisen zoomin ja f/3,3–6.4 -tasoista valovoimaa. Kennon herkkyys yltää ISO 25 600 tasolle. Takana on sähköinen etsin ja kolmen tuuman lcd-kosketusnäyttö. Langaton yhteys onnistuu Wi-Fin ja bluetoothin avulla.

Tarkennuspisteitä C-luxissa on 49 kappaletta. Kuvia pystyy räpsimään purskeina 10 ruudun sekuntivauhdilla. Kuvanvakaaja on viisiakselinen. Mukana on automaattisia kuvaustiloja. Videopuolella onnistuu 4k-tasoinen kuva 30 ruudun sekuntivauhdilla. Videosta pystyy nappaamaan pysäytyskuvia kahdeksan megapikselin tarkkuudella. Värivaihtoehdot ovat kulta ja yönsininen. Saataville tulee myös hihnoja ja laukkuja. Painoa on noin 340 grammaa akun kanssa.

M10 Edition Zagato on suunniteltu italialaisen suunnittelutoimisto Zagaton kanssa, joka on suunnitellut autoja esimerkiksi Ferrarille, Alfa Romeolle ja Aston Martinille. Runko on alumiinia. Linssi on kiinteäpolttovälinen Leica Summilux-M 35 mm f/1,4. Kamera on aavistuksen M10-perusmallia kevyempi. Zagato-kameroita valmistetaan vain 250 kappaletta, joten hinta on 21 600 dollaria. C-lux taas on 1050 dollarin hintainen. Kameroita lupaillaan markkinoille heinäkuussa. Suomen hinnoista ja aikataulusta ei ole vielä tietoa.

fi.leica-camera.com