Xiaomin halvempi brändi Redmi on julkistanut Intiassa uuden Redmi 8 -puhelimen. Se tarjoaa vain reilun sadan euron paikallisella hinnalla muutamia vakuuttavia ominaisuuksia hintaluokassaan.

Erityinen kokokohta puhelimessa on sen akku, jonka 5 000 milliampeeritunnin kapasiteetti pesee monet lippulaivatkin. Lisäksi sen latausliitäntä on ajanmukaisesti USB-C ja puhelin tukee 18 watin pikalatausta.

LCD-näyttö on varsin kookas 6,22 tuumaa. Se yltää HD+-tarkkuuteen. Näyttölovessa on kahdeksan megapikselin selfie-kamera ja takana 12 megapikselin pääkamera varsin valovoimaisella f/1,8-aukkosuhteella. Takana on myös kahden megapikselin syvyysterävyyskamera.

Järjestelmäpiirinä on asiaankuuluvan vaatimaton Qualcomm Snapdragon 439. RAM-käyttömuistia löytyy varsin kohtuulliset 3 tai 4 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 32 tai 64 gigatavua. Halutessaan muistikortilla tilaa saa lisää.

Rakenteeltaan puhelin on muovia ja sen värivaihtoehdot ovat Intiassa musta, sininen ja punainen. Käyttöjärjestelmänä on Android 9.0 Pie Xiaomin MIUI 10 -käyttöliittymällä. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, saadaanko puhelin myös Suomen markkinoille.

www.mi.com