Brittiläinen ProAc on esitellyt uuden K3-lattiakaiuttimen lippulaivasarjansa täydennykseksi. Se on pienikokoisempi ja halvempi kuin huippumallit K6 ja K8.

Kaiuttimessa on otettu vaikutteita kärkimallien elementtien suunnittelusta. Kaiuttimen kahden 6,5 tuuman basso/keskiäänielementen kartio on valmistajan lattiakaiuttimien tapaan kevlaria. Ylärekisteristä pitää huolen nauhadiskantti, joka on D’Appolito-tapaan sijoitettu bassoelementtien väliin. Keskiäänen luvataan olevan avoin, ja kahden elementin luvataan tuottavan selkeää ja yksityiskohtaista toistoa.

Valmistaja suosittelee kaiutinta käytettäväksi 10–250 watin vahvistimien kanssa. Vasteeksi ilmoitetaan 25 Hz – 30 kHz. Mitat ovat 1 073 x 215 x 340 mm ja paino 42 kiloa. Nimellisimpedanssiksi ilmoitetaan neljä ohmia. Herkkyyden kerrotaan olevan 89 desibeliä. Kaiutinterminaalit mahdollistavat kaksoisjohdotuksen ja kahden vahvistimen käyttämisen.

Viimeistelyvaihtoehtoina ovat mustasaarni, mattavalkoinen, kirsikka, tammi, pähkinäpuu, mahonki ja ylellisemmistä vaihtoehdoista eebenpuu ja ruusupuu.

www.proac-loudspeakers.com

www.kruunuradio.fi