Lara Croft (Alicia Vikander) on elokuvan alussa hyvin tavallisen oloinen polkupyörälähettinä työskentelevä nuori nainen, joka ottaa vapaa-ajallaan turpaansa nyrkkeilykehässä. Tuo vasta 21-vuotias Lara Croft on vetoava ja nokkela, mutta vielä kaukana siitä uskomattoman suvereenista tomb raiderista, jota Angelina Jolie esitti vuosituhannen alussa.

Epookkielokuvista (Tanskalainen tyttö, Tulppaanikuume) tuttu, Oscar-palkittu Alicia Vikander voi tuntua oudolta valinnalta ikoniseksi videopelihahmoksi, mutta voittaa puolelleen nopeasti. Vikander on paitsi todella kovassa kunnossa myös kantaa karismallaan koko elokuvaa, jonka juoni on taustatarinaksikin lähinnä jännitteetön ja typerä.

Lara ei suostu hyväksymään isänsä Richard Croftin (Dominic West) kuolemaa, vaikka tämä on ollut kateissa jo seitsemän vuotta. Erään erikoisen kettujahdin jälkeen Lara päätyy jälleen kerran pohtimaan isänsä kohtaloa ja päättää lopulta lähteä tämän jäljille.

Lara tietää isän etsineen muinaisen japanilaisen kuningattaren Himikon hautaa. Hän panttaa korunsa ja ostaa lentoliput Hong Kongiin ainoana konkreettisena johtolankanaan tuntemattoman merimiehen nimi, Lu Ren. Lara löytää kuin löytääkin juopon merimiehen, Lu Renin pojan Lu Renin (Daniel Wu) ja saa taivuteltua tämän kuljettamaan itsensä myyttiselle Yamatain saarelle, jonka hänen isänsä on päätellyt Himikon haudan sijainniksi.

Viimeistään vaarallisen merimatkan aikana juoni muuttuu tylsästä typeräksi Laran joutuessa yhä uskomattomampiin koettelemuksiin. Ja kun Lara ajautuu Yamatain rantaan veneen haaksirikkouduttua, hän törmää paitsi saarta johtavaan hämärän organisaation Trinityn murhanhimoiseen Mathias Vogeliin (Walton Goggins) myös isäänsä.

Tomb Raiderissa on mahdollisuuksia vaikka mihin, mutta se jää pyörimään väkinäisen ja vaivaannuttavan isä-tytär-suhteen vatvomiseen ja sen vaikuttavimmat toimintakohtaukset puolestaan polkupyörällä ympäri kaupunkia lujaa ajamiseen ja juoksemiseen. Silti Vikanderin vuoksi elokuvalle jää odottamaan jatkoa.

Katso elokuvan traileri tästä:

Ensi-ilta: 16.3.2018
Genre: Toiminta, seikkailu
Ohjaus: Roar Uthaug
Pääosassa: Alicia Vikander, Daniel Wu, Dominic West
Maa: UK, USA