Brittiläinen highend-valmistaja Wilson Benesch on julkistanut uudet Eminence-kaiuttimet mallistonsa lippulaivaksi. Ne ensiesitellään ensi viikolla Münchenin High End -tapahtumassa.

Diskanttina on valmistajan uusin Fibonacci, joka perustuu vuonna 2012 esiteltyyn Semisphere-malliin. Se on valmistettu silkin ja hiilikuidun yhdistelmästä. Geometrisesti optimoitu aallonohjain puolestaan on tehty hiilikuitukomposiitista, ja sen luvataan hajottavan äänen laajalle alueelle. Elementti moottoreineen on eristetty muun elementin rungosta. Toiston luvataan olevan särötön ja taajuusvasteeltaan suora.

Basso/keskiäänikaiuttimet ovat 170 mm kokoiset Tactic 3.0 -elementit polypropyleenikartioilla. Materiaali on valittu sen jäykkyyden ja vaimennusominaisuuksien vuoksi. Elementit yltävät toistoltaan neljään kilohertsiin saakka.

Kaiken kaikkiaan kaiuttimessa on yksi kappale 25 mm diskantteja, yksi 7″ keskiääninen, kaksi 7″ yläbassoa, kaksi 7″ alabassoa ja neljä 7″ subbaria. Herkkyys on 89 desibeliä ja nimellisimpedanssi 4,5 ohmia.

A.C.T. 3ZERO -monokokkirunkoinen kotelointi on myös uusi ja valmistajan mukaan edistyksellisin sen valmistama. Sen komposiittimateriaalien luvataan tarjoavan 30 prosenttia enemmän jäykkyyttä kuin aikaisemmin. Kotelossa on myös teräsvahvikkeet hillitsemässä värähtelyjä.

Kaiuttimet painavat 145 kiloa kappaleelta ja niiden mitat ovat 188 x 28 x 68 cm. Alumiininen jalustaosa on sorvattu cnc:llä 100 kilon palasta 38 kiloiseksi.

Wilson Benesch Eminence tulee saataville vuoden jälkipuoliskolla. Suomeen saapumisesta ja hinnasta ei ole toistaiseksi tietoa. Osviittaa antaa Britannian 140 tuhannen punnan parihinta.

www.wilson-benesch.com

www.hifiplus.fi