Huawein hiljattain Kiinassa esittelemä Enjoy 9 -älypuhelin on saapumassa lähiaikoina Eurooppaan Y7 (2019) -nimellä. Näyttö on kooltaan 6,26 tuumaa, tarkkuudeltaan hd-tasoinen ja kuvasuhteeltaan 19:9. Se sisältää pienen loven selfie-kameraa varten.

Takana on kaksi kameraa, joista pääkamerassa on 13 megapikselin kenno ja aukko on kooltaan f/1,8. Sen kaverina on syvyysinformaatiota keräävä kakkoskamera kahden megapikselin kennolla ja f/2,4-kokoisella aukolla. Kiinalaisen Enjoy 9:n etukamera on varustettu kahdeksan megapikselin kennolla, mutta Y7 (2019) olisi asiasta uutisoineen WinFuture.den mukaan varustettu 16 megapikselin kennolla.

Sisuksissa hyrrää Qualcomm Snapdragon 450 -järjestelmäpiiri. Sen kaverina on kolme gigatavua ram-käyttömuistia. Tallennustilaa puolestaan on 32 gigatavun verran. Akunkestoon on panostettu, sillä akku on kapasiteetiltaan 4 000 milliampeerituntia. Suurelle kapasiteetille onkin toisaalta käyttöä, sillä puhelin ei tue nopeaa pikalatausta. Latausliitäntäkin on hiljalleen vanhanaikaiseksi käyvä micro-usb.

Vielä ei ole tiedossa, milloin puhelin tarkalleen saapuu Eurooppaan ja koskeeko saapuminen myös Suomea. Myöskään tarkka hinta ei ole vielä tiedossa, mutta aikaisemmat mallit ovat sijoittuneet noin 200 euron hintaluokkaan.

www.huawei.com