Xiaomin Suomessa myynnissä olevien puhelimien repertuaari täydentyy yhdellä uudella lippulaivaluokan mallilla. Mi MIX 3 esiteltiin lokakuussa Kiinassa, mutta tuolloin ei vielä ollut tietoa sen saapumisesta Suomeen.

SuomiMobiili havaitsi, että puhelin on ilmestynyt myyntiin Verkkokauppa.comiin mustana ja kuuden gigatavun ram-muistilla ja 128 gigatavun tallennusmuistilla varustettuna. Järjestelmäpiiri on Qualcommin viime vuoden huippupiiri Snapdragon 845. Toimitusten ja myynnin luvataan alkavan parin viikon sisällä. Hintaa on 599,90 euroa.

Puhelimessa etukamerat liukuvat piiloon, kun niitä ei tarvita. Liu’uttaminen tapahtuu käsipelillä, ja sen avulla voi myös vastata puheluihin tai avata halutun sovelluksen. Xiaomi lupaa, että rakenne kestää vähintään 300 000 avaamista ja sulkemista. Amoled-näyttö on saatu näin ollen kattamaan koko etupuolen. Näyttö on kooltaan 6,39 tuumaa, kuvasuhteeltaan 19,5:9 ja tarkkuudeltaan 2 340 x 1 080 pikseliä. Näyttö/runkosuhde on vaikuttavat 93,4 prosenttia.

Edessä liukurakenteen kätköissä on 24 megapikselin pääkamera ja syvyysinformaation tallentamiseen tarkoitettu kahden megapikselin kamera sekä led-kuvausvalo. Takana puolestaan on 12 megapikselin laajakulmakamera f/1,8-aukolla sekä samankokoisella kennolla varustettu 2x zoomilla ja f/2,4-aukolla varustettu telekamera. Pääkamerassa on myös optinen kuvanvakain.

Puhelin on takaa keraaminen ja varustettu sormenjälkilukijalla puhelimen takana. Akku o kapasiteetiltaan 3 200 milliampeerituntia. Sen lataus onnistuu Quick Charge 4+ -pikalatauksella ja 10 watin langattomalla latauksella.

www.mi.com