USB Implementers Forum on kertonut tietoja seuraavasta usb-standardista. USB4:ksi nimetty standardi tuplaa vuonna 2017 julkistetun USB 3.2 -version tiedonsiirtonopeuden. Se tulee olemaan sama kuin Thunderbolt 3 -liitännässä eli 40 gigatavua sekunnissa. Uusi standardi perustuukin Thunderbolt-protokollaan ja molemmat toimivat usb-c-liitännöillä.

USB4:n kerrotaan olevan yhteensopiva kaikkien usb-versioiden kanssa 2.0:sta ylöspäin. Maksiminopeuksiin on kuitenkin mahdollista päästä vain usb-c-kaapeleilla. Videota ja dataa voi siirtää samanaikaisesti, mutta videotuesta ei toistaiseksi kerrottu vielä tarkempia tietoja. Tarkemmat ominaisuudet selviävät myöhemmin tänä vuonna. Thunderbirdin erikoisuutena kuitenkin on tuki ulkoisille grafiikkakorteille ja useille korkearesoluutioisille näytöille.

Näillä näkymin uutta standardia käyttäviä laitteita voidaan odottaa ilmestyväksi vuonna 2021.

www.usb.org