Googlen Stadia-pelipalvelusta paljastettiin tarkempaa tietoa Stadia Connect -tilaisuudessa. Palvelu on tulossa ensimmäisten maiden joukossa Suomeen, kun se aloittaa toimintansa marraskuussa.

Stadia toimii Netflixin tapaan, eli 9,99 euron hintaisella Stadia Pro -tilauksen kuukausimaksulla pystyy pelaamaan tietyn määrän palvelussa olevia pelejä. Lisäksi pelejä pystyy ostamaan, jolloin pelaamista voi jatkaa vaikka tilaus ei olisikaan käynnissä.

Aluksi pelaamaan pystyy vain Chromecast-laitteen ja Stadia-ohjaimen avulla. Vuoden 2020 aikana palvelun on tarkoitus laajentua pelattavaksi myös älylaitteilla ja Chrome-selaimella. Ensi vuonna tarjolle on tulossa lisäksi kuukausimaksuton vaihtoehto.

Maksullisen Stadia Pron etuna on 4k-resoluutio 60 ruudun sekuntinopeudella ja ilmaisia pelejä. Tarjolla on kuukausihinnalla vain vanhempia pelejä. Uusimmat pelit täytyy ostaa pelatakseen niitä. Stadia Base -ilmaistilauksessa sen sijaan joutuu tyytymään 1080p-resoluutioon ja 30 ruudun sekuntinopeuteen. Pelit täytyy Base-versiossa hankkimaan erikseen.

Nyt ennakkomyynnissä on 129 euron hintainen Founder’s Edition -paketti, jossa on Night Blue -peliohjain, Chromecast Ultra sekä kolmen kuukauden lisenssi Stadia Pro -palveluun. Chromecast Ultra tarvitsee kaverikseen ainoastaan hdmi-yhteensopivan television.

Aluksi mukana ovat seuraavat pelit:

Assassin’s Creed Odyssey
Baldur’s Gate 3
Borderlands 3
Darksiders Gen
Destiny 2
Doom Eternal
Dragon Ball Xenoverse 2
Farming Simulator 19
Final Fantasy XV
Football Manager 2020
Get Packed
Ghost Recon Breakpoint
Grid
Gylt
Just Dance
Metro Exodus
Mortal Kombat 11
NBA 2K
Rage 2
Samurai Shodown
The Crew 2
The Division 2
The Elder Scrolls Online
Thumper
Tomb Raider Trilogy
Trials Rising
Wolfenstein: Youngblood