Huawei on esitellyt kolme uutta Nova 5 -sarjan puhelinta kotimaassaan Kiinassa. Uusia malleja ovat Nova 5 Pro, Nova 5 ja Nova 5i.

Järeimmässä Nova 5 Pro -mallissa on samanlaiset kamera kuin toukokuussa esitellyssä Honor 20 -puhelimessa eli 48 megapikselin pääkamera f/1,8-aukkosuhteella, 16 megapikselin kakkoskamera ultralaajakulmalinssillä sekä syvyyskenno ja makrokamera, joissa molemmissa on kahden megapikselin kennot. Amoled-näyttö on kooltaan 6,39 tuumaa ja resoluutioltaan 2 340 x 1 080 pikseliä. 32 megapikselin etukameraa varten näytössä on lovi. Sormenjälkilukija on integroitu näyttöön.

Myös järjestelmäpiiri on sama Kirin 980 kuin Honor 20:ssä ja muissakin konsernin kärkimalleissa. Ram-käyttömuistia on kahdeksan gigatavua ja tallennusmuistia mallista riippuen 128 tai 256 gigatavua. Akku on kapasiteetiltaan 3 500 milliampeerituntia ja sitä pystyy lataamaan 40 watin SuperCharge -pikalatauksella.

Hieman kevyemmässä Nova 5 -mallissa on uusi ylemmän keskiluokan Kirin 810 -järjestelmäpiiri, jossa on tekoälylaskennasta huolehtiva NPU-suoritin. Peruslaskennassa Kirin 810:n luvataan olevan 11–13 prosenttia ja grafiikkasuorituskyvyssä 15–44 prosenttia nopeampi kuin Qualcomm Snapdragon 730. Muut ominaisuudet ovat samat kuin Pro-mallissa.

Edullisimmassa Nova 5i-mallissa on jo enemmän eroa kahteen järeämpään malliin verrattuna. Näyttö on aavistuksen suurempi 6,4 tuuman koollaan, mutta se on toteutettu vaatimattomammalla ips lcd -paneelilla. Etukamera sijaitsee näyttöreiässä ja siinä on 24 megapikselin kenno.

Puhelimessa on myös neloiskamera, mutta pää- ja kakkoskennot ovat vaatimattomampia 24 megapikselin ja kahdeksan megapikselin tarkkuuksillaan. Sormenjälkilukija sijaitsee takana ja järjestelmäpiiri on vaatimattomampi Kirin 710. Akku sen sijaan on järeämpi 4 000 milliampeeritunnin kapasiteetillaan, mutta latausteho on vain 10 wattia.

Nova 5- sarjalaisten hinnoista ja aikatauluista ei ole Suomen osalta toistaiseksi tietoa.

consumer.huawei.com