Ritisevät, likaiset levyt ovat harrastajien ikiaikainen päänvaiva. YouTube- käyttäjä ghettofunk13 on tehnyt videon jo klassikoksi muodostuneesta puhdistuskikasta. Hän levittää Miles Davisin Miles Ahead -levyn pinnalle puuliimaa, tasoittaa sen pitkin levyn pintaa ja antaa kuivua yön yli. Seuraavana iltapäivänä liimapinta on valmis revittäväksi pois.

Silmä- ja korvamääräisesti lopputulos vaikuttaa onnistuneelta. Roimasti ritisevä levy muuttuu huomattavasti hiljaisemmaksi, ja Davisin trumpetintöräyttelyä on taas huomattavasti nautinnollisempi kuunnella. Levy myös kiiltää kuin pakasta vedetty vinyyli.

Hifiharrastajat-foorumilla kikkaa on aikanaan kokeiltu ahkerasti – ja hyvin samankaltaisin tuloksin. Osa keskustelijoista on onnistunut vähentämään vielä muutaman levypesurin pyöräytyksen jälkeenkin ritinöitä puuliiman avulla.

Kotimaisista liimabrändeistä yleinen konsensus oli, että Kiilto 66 -liima toimii parhaiten, kun taas Eri Keeperin kanssa oli useammin ongelmia. Suosittelemme kuitenkin kokeilemaan konstia aluksi hyllyn arvottomampiin äänitteisiin.