HMD Global tuo edulliset Nokia 2.3 -älypuhelimensa Suomeen 27. tammikuuta. Puhelin sijoittuu edulliseen hintaluokkaan 119 euron suositushinnallaan. Siitä huolimatta se tarjoaa muutamia kohokohtia.

Näyttö on kooltaan 6,2 tuumaa ja kuvasuhteeltaan 19:9. Tarkkuus yltää HD+-tasolle. Viiden megapikselin etukamera sjaitsee näyttölovessa. Etukameralla hoituu myös kasvojentunnistus. Takaa puolestaan löytyy 13 megapikselin pääkamera ja 2 megapikselin syvyyskamera. Kamerasovellus räpsii kuvia myös ennen ja jälkeen sulkimen painalluksen, jolloin se myös ehdottaa parhainta otosta. Google Assistant -puheassistentin aktivointia varten puhelimen oikealla reunalla on painike.

Järjestelmäpiirinä on käytetty samaa MediaTek Helio A22 -piiriä kuin edeltävässä Nokia 2.2:ssa. Sen kaverina on 2 gigatavun RAM-käyttömuisti ja 32 gigatavun tallennusmuisti, jota voi laajentaa muistikortin avulla. Puhelimessa on 4 000 milliampeeritunnin akku, jonka voimin virtaa luvataan riittävän kahdeksi päiväksi. Akku ladataan micro-USB-liitännän kautta. Latausteho on 5 wattia.

Polymeerimuovinen ulkokuori on edulliseksi puhelimeksi näyttävä 3D-nanotekstuurin ansiosta. Puhelin tulee saataville syaaninvihreän, vaaleanruskean hiekan ja harmaan hiilen värisenä.

Puhelimessa on aluksi Android 9 Pie -käyttöjärjestelmä, mutta Android One -ohjelmaan kuulumisen vuoksi puhelimen luvataan saavan käyttöjärjestelmäpäivitykset kahden vuoden ja tietoturvapäivitykset kolmen vuoden ajan.

www.nokia.fi