Älykotilaitteet, kuten älykaiuttimet, valaistus, sensorit, valvontalaitteet ja monet kodinkoneet, ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti kuten myös monet viihdelaitteet, kuten pelikonsolit, tietokoneet ja televisiot. Nämä kaikki vaativat yhä enemmän verkkoyhteyksiltä. Langattomien Wi-Fi-verkkojen tekninen kehitys kulkee käsi kädessä näiden erilaisten verkkolaitteiden kehityksen ja niiden määrän lisääntymisen kanssa.

Wi-Fi 6 Mesh -verkkotekniikka on valtava harppaus eteenpäin kotien ja toimistojen langattomissa verkkoyhteyksissä. Wi-Fi 6 (802.11ax) on langattomien Wi-Fi-verkkostandardien uusi sukupolvi, joka on merkittävästi nopeampi, viiveettömämpi ja kantamaltaan parempi kuin edelliset sukupolvet. Wi-Fi 6 -reititin nopeuttaa tietoliikennettä erityisesti ruuhkaisissa verkoissa, joissa on paljon päätelaitteita. Uudet tekniikat lähettävät tietoa useammille päätelaitteille kerrallaan ja vähentävät päällekkäisten Wi-Fi-verkkojen häiriöitä, jolloin tiedonsiirto nopeutuu ja viiveet lyhenevät.

Xiaomi Mi AIoT Router AX3600 -verkkoreititin

Langaton Wi-Fi 6 -yhteensopiva Xiaomi Mi AIoT Router AX3600 -verkkoreititin mahdollistaa jopa 3 000 megabitin sekuntinopeuden langattomassa tiedonsiirrossa. Tehokas Qualcomm-suoritin ja 512 megatavun muisti mahdollistavat jopa 248 yhtäaikaista verkkolaitetta samassa verkossa. Laitteen kuusi Wi-Fi-antennia ja yksi AIoT-älyantenni takaavat vakaat yhteydet Wi-Fi-päätelaitteille ja Mi-älykotilaitteille.

Langattoman Mesh-verkkotuen ansiosta nopeasta Wi-Fi 6 -verkosta voi nauttia koko talossa. Verkkoa voi laajentaa Mesh-ryhmillä, jolloin verkko kattaa kaukaisimmatkin nurkat ja näkyy käyttäjille yhtenäisenä kokonaisuutena. Reitittimessä on myös neljä yhden gigabitin Ethernet-liitäntää, joiden avulla saadaan aikaan huippunopeat langalliset verkkoyhteydet. Helppokäyttöisellä sovelluksella voi hallita reitittimen kaikkia verkkoasetuksia, säätää perheenjäsenten verkkoaikaa ja rajoittaa pääsyä tietyille verkkosivustoille. Sovellus myös hälyttää, jos uusi tuntematon laite yrittää liittyä verkkoon. Sovellus myös löytää AIoT-älyantennin avulla automaattisesti verkossa olevat Mi-älykotilaitteet.

Xiaomi AX3600

Xiaomi Mi Smart Home Hub -älykotikeskitin

Vaikka Xiaomi Mi AIoT Router AX3600 -verkkoreititin löytää Wi-Fi-yhteydessä olevat Mi-älykotilaitteet automaattisesti, niiden monipuolinen ohjaus ja automatisointi vaatii verkkoon erillisen älykotikeskittimen. Sen avulla etenkin Zigbee-yhteyttä hyödyntävät anturit ja kytkimet saadaan osaksi toimivaa älykotikokonaisuutta.

Xiaomi Mi Smart Home Hub on pienikokoinen älykotikeskitin, joka yhdistää kaikki kodin älylaitteet toisiinsa langattomasti. Se toimii älykodin aivoina ja siihen voi liittää enintään 100 langatonta Zigbee-, Bluetooth LE- tai Wi-Fi-älylaitetta, -anturia ja -kytkintä, jotka ovat yhteensopivia Mi Home -puhelinsovelluksen kanssa. Keskittimeen liitettyjen laitteiden avulla voi automatisoida kodin eri toimintoja, kuten kytkeä valot automaattisesti päälle tai vaikkapa käynnistää tuulettimen tietyssä lämpötilassa. Älykotikeskitin on myös Apple HomeKit -yhteensopiva.

Mi Smart Home Hub

Muut Xiaomi-verkkoreitittimet

Myös Xiaomi Mi Router AX1800 on uuden sukupolven langaton Wi-Fi 6 Mesh -verkkoreititin. Se mahdollistaa jopa 1 800 megabitin sekuntinopeuden langattomassa tiedonsiirrossa. Tehokas Qualcomm-suoritin ja 256 megatavun muisti mahdollistavat jopa 128 yhtäaikaista verkkolaitetta samassa verkossa. Laitteen neljä Wi-Fi-antennia takaavat vakaat yhteydet Wi-Fi-päätelaitteille. Mesh-tuen ansiosta Wi-Fi-verkkoa voi laajentaa helposti.

Xiaomi tarjoaa yhä myös aiemman sukupolven verkkoreitittimiä, kuten Xiaomi Mi AIoT Router AC2350 ja Xiaomi Mi Router 4A, jotka ovat 802.11ac -yhteensopivuudellaan ja edullisilla hinnoillaan varteenotettavia vaihtoehtoja olemassa olevien aiemman sukupolven verkkojen laajentamiseen.

Suositushinnat:
Xiaomi Mi AIoT Router AX3600: 149 euroa
Xiaomi Mi Router AX1800: 89,90 euroa
Xiaomi Mi AIoT Router AC2350: 79 euroa
Xiaomi Mi Router 4A: 29,90 euroa
Xiaomi Mi Smart Home Hub: 39,90 euroa
Lisätietoa: mistore.fi/smart-home-lifestyle/verkkoreitittimet/