Tänä vuonna 40 vuotta täyttävä brittiläinen highend-merkki Musical Fidelity on julkistanut uuden huippuluokan da-muuntimen. Valmistaja lupaa M6x DACin olevan teknisesti edistynein mitä se on koskaan tehnyt. Se on paljon sanottu, sillä erillisiä da-muuntimiakin yhtiö on valmistanut vuodesta 1987 alkaen.

Sisääntuloliitäntöinä on koaksiaalinen, kaksi optista, yksi aes/ebu ja yksi usb. Laitteessa on kummallekin kanavalle oma ESS ES9038Q2M -muunninpiiri. Se toistaa usb-b-liitännän kautta 32 bitin ja 768 kilohertsin pcm-laadulla, kun taas dsd-toisto hoituu 256 kertaa cd-tasoa korkeammalla näytteenottotaajuudella. Muiden kuin usb:n kautta digilaatu jää 24 bittiin ja 192 kilohertsiin.

Lähtöinä on rca ja xlr sekä kuulokkeille sisäänrakennetulla vahvistimella varustettu 6,3 millimetrin liitäntä. Se tarjoaa 1,5 watin tehon 32 ohmin kuormalla. Laitteessa on Super Silent -virtamuuntaja ja tanakka koteloratkaisu, joiden voi olettaa osaltaan tarjoavan hiljaista ja häiriötöntä taustaa.

Digisignaalin poikkeamia on paimentamassa Time Domain Jitter Eliminator -tekniikka. Kokonaisjitterin luvataan jäävän alle 12 pikosekuntiin. Muutoinkin ilmoitetut arvot kertovat kovan luokan hifistä. Taajuusvaste pysyttelee 20 hertsissä -0,1 desibelissä, kilohertsin kohdassa 0 desibelissä ja 20 kilohertsissä -0,4 desibelissä. Häiriöetäisyys on suurempi kuin 120 desibeliä a-painotettuna kilohertsin kohdalla, kanavaerotus suurempi kuin 130 desibeliä 10 kilohertsissä ja harmoninen kokonaissärö 0,0005 prosenttia kilohertsin kohdalla.

Viimeistelyvaihtoehdot ovat klassiset musta ja hopeanharmaa. Saatavuus ja hinta Suomessa eivät ole vielä tiedossa.

www.musicalfidelity.com

www.audelec.fi