Apple on esitellyt uusimman sukupolven Apple TV 4K:n. Ulkoisesti ei ole tapahtunut mitään järin mullistavaa, vaikka laite onkin nyt kymmenyksen edeltäjäänsä ohuempi. Siinä ei ole myöskään nyt lainkaan tuulettimia, ja painostakin on pudonnut reilu puolikas pois.

A12 Bionic -järjestelmäpiiri on vaihtunut iPhone 13:sta tuttuun ja selvästi järeämpään A15 Bionic -piiriin. Peruslaskennassa suorituskykyä pitäisi olla 50 prosenttia enemmän ja grafiikkasuorituskyvyn 30 prosenttia parempi. Niinpä valikoiden ja raskaiden pelien luvataan olevan nopeampia. Piirin energiatehokkuus on parempi, mistä juuri johtuu se, ettei tuulettimelle ole tarvetta ja kotelosta on voitu tehdä pienempi. Hiilijalanjäljen luvataan olevan neljänneksen pienempi.

Paremman suorituskyvyn lisäksi uutena ominaisuutena on hdr10+-väriskaala. Tarkkuus yltää 4K-tasolle, ja ennestään tarjolla on ollut Dolby Vision. Laitteessa on hdmi 2.1 -liitäntä, Wi-Fi 6 ja Bluetooth 5.0. Ethernet-liittimellinen malli tukee myös Thread-verkkotukea, eli sillä voi hallita älykotia. Äänipuolelta laite tukee Dolby Atmosta sekä Dolby Digitalia 5.1- ja 7.1-kanavaisena. Kaukosäätimen Lightning-latausliitäntä on vaihtunut usb-c:hen.

Malleja on kaksi erilaista. Edullisemmassa 160 euron hintaisessa mallissa on ainoastaan langaton Wi-Fi-yhteys ja 64 gigatavun tallennusmuisti. Hintavammassa 189 euron mallissa on lisäksi Ethernet-yhteys ja 128 gigatavun muisti. Molemmat mallit ovat 4K-resoluutioisia. HD-tarkkuuteen kykenevä versio poistuu samalla myynnistä. Ennakkotilauksia otetaan jo vastaan, ja toimitusten on määrä alkaa 4. marraskuuta.

apple.com