Metallicalta ilmestyi pari viikkoa sitten varoittamatta uusi single “Lux Æterna”, joka tarjoili yllättävän suoraviivaista kaahausta. Siitä saattoi kuulla häivähdyksiä bändin esikoislevyltä Kill ‘Em Allilta, jolloin uuden aallon brittihevin ja punkin yhdistävä keitos ei ollut vielä kypsynyt aivan vivahteikkaimpaan muotoonsa.

Thrash-pioneerin klassikkolevyjen merkitystä harvempi kieltää, mutta rumpali Lars Ulrichin pätkyttely herättää nettipalstoilla mielipiteitä – yleensä kriittisiä. Nyt ystävällinen nettikansalainen on ladannut tuoreimmasta sinkusta YouTubeen myös eristetyn rumpuraidan.

Tarina ei kerro, onko Larsin iskuja siirrelty jälkikäteen kohdalleen. Miksipä toisaalta ei olisi. Niin lähes kaikki muutkin nykyisin tekevät. Parhaan kuvan Ulrichin ja muun bändin soittokunnosta saakin tutkailemalla Metallican YouTube-kanavalta yhtyeen viimeaikaisia livekeikkoja.