Brittiläinen highend-valmistaja Musical Fidelity on esitellyt uusia erillislaitteita Nu-Vista-mallistoon. Uutuuksiin kuuluu Nu-Vista PRE -esivahvistin, Nu-Vista PAS -stereovahvistin ja Nu-Vista PAM -monoblokkivahvistin.

Vahvistimet on suunniteltu alusta pitäen uudestaan. Niissä on käytetty Nuvistor-putkia, täysin balansoitua ja diskreettiä piiristöä ja rutkasti liitäntöjä. Kaikki laitteet ovat täysanalogisia. Niiden luvataan tarjoavan musiikin todenmukaista dynamiikkaa ja unelmien suorituskykyä. Kunkin laitteen mukana tulee erillinen virtalähde. Kaikissa on myös himmennettävä VU-mittari.

Nu-Vista PRE ja PAS toimivat A-luokassa. Joka kanavassa on neljä 6S51N Nuvistor -putkea puskurivahvistimessa. PRE on varustettu minikokoisilla 50 watin päätteillä, joiden avulla vahvistimen luvataan tarjoavan enemmän vääntöä, laajemman dynaamisen alueen sekä matalampaa kohinaa ja säröä.

PRE-mallissa äänenvoimakkuuden säädöstä huolehtii askelvaimennin, jonka luvataan pitävän stereokuvan tarkkana ja yksityiskohtaisena äänenvoimakkuudesta riippumatta. Sisääntuloliitäntöjä on 12 kappaletta: kuusi linjatasoista RCA:ta ja kuusi balansoitua XLR:ää. Tarjolla on RCA- ja XLR-lähdöt fixed ja variable -vaihtoehtoina. Lisäksi on +6dB korostuskytkin, joka muistaa mikä sisääntuloista tarvitsee lisäpotkua.

PAS-stereovahvistimesta irtoaa 300 wattia tehoa kahdeksan ohmin kuormalla, 500 wattia neljään ohmiin ja kilowatti kahteen ohmiin. Liitäntöinä on kaksi linjatasoista RCA-sisääntuloa, kaksi balansoitua XLR-sisääntuloa sekä RCA- ja XLR-lähdöt. Signaali-kohinasuhteen luvataan olevan parempi kuin 108 desibeliä.

PAM-monovahvistimesta puolestaan irtoaa 600 watin teho kahdeksan ohmin kuormalla, 1000 wattia neljään ohmiin ja 1 500 wattia kahteen ohmiin.

Hinnat ovat seuraavat:
Nu-Vista PRE 22 000 €
Nu-Vista PAS 24 000 €
Nu-Vista PAM 22 000 €

Ensimmäiset PAS- ja PRE -mallit ovat kuunneltavissa helmikuussa. Sarjaan on tulossa täydennystä tänä ja ensi vuonna. Värivaihtoehdot ovat musta ja hopeanharmaa.

musicalfidelity.com

ak-hifisystems.fi