Suomessa hyvin menestynyt OnePlus on julkistanut uuden OnePlus 11 -lippulaivapuhelimen Kiinassa. Maailmanlaajuinen julkistus on luvassa 7. helmikuuta.

Puhelimessa on uusi Qualcommin Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri. Se on Qualcommin tuore huippupiiri, joka julkaistiin marraskuussa. Suorituskyky on piirivalmistajan mukaan kasvanut 35 prosenttia ja grafiikkasuorituskyky 25 prosenttia. Samalla energiatehokkuus on parantunut.

RAM-käyttömuistia puhelimessa on versiosta rippuen 12 tai 16 gigatavua ja tallennusmuistia 256 tai 512 gigatavua. Muistinhallintaa on OnePlussan mukaan parannettu, mikä tuo ripeyttä moniajoon ja peleihin. Jotta järeästä piiristä saa mahdollisimman paljon irti, myös RAM-käyttömuisti on nopeaa LPDDR5X-tyyppiä ja tallennusmuisti UFS 4.0 -tyyppiä.

6,7 tuuman kokoinen AMOLED-näyttö on kaareva, kuten edeltävässä OnePlus 10 Pro -mallissa. Se yltää 3 216 x 1 440 pikselin QHD+ -tarkkuuteen, 1 300 nitin kirkkauteen ja 1,07 miljardiin sävyyn. Virkistystaajuus on 1–120 hertsiä. Puhelin tukee myös HDR10+:aa. Näytön vasemmassa yläkulmassa on reikä etukameraa varten ja näytön alla on sormenjälkilukija. Etukamera on 16-megapikselinen ja varustettu kiinteällä tarkennuksella.

Kamerat on tehty yhteistyössä ruotsalaisen kameravalmistaja Hasselbladin kanssa. Ne on sijoitettu ruostumattomasta teräksestä valmistettuun kohoumaan, jonka reunus on kromattu. Pääkamera on varustettu 50 megapikselin kennolla, automaattitarkennuksella ja Sonyn IMX890-kennolla. Kuvanvakaaja on optinen, ja valovoimaa pääkamerasta löytyy melko hyvin f/1,8-aukon ansiosta. Kakkoskamerana on 48 megapikselin ultralaajakulma 115 asteen kuvakulmalla. Se on varustettu automaattitarkennuksella ja se tukee makrokuvausta. Kamerassa on f/2,2-aukko. Kolmantena on 32 megapikselin telekamera, jolla hoituu myös muotokuvaus. Siinä on kaksinkertainen optinen zoom, ja RGBW-pikselijaottelun ansiosta kennossa on parempi valontallennuskyky. Kamerassa on f/2,0-aukko.

Puhelimessa on 5 000 milliampeeritunnin akku. Tuettuna on tehokas 100 watin SuperVOOC-pikalataus, jonka luvataan lataavan akun 50 prosentin varaukseen 10 minuutissa. Täyteen se latautuu 25 minuutissa. Pölyn- ja vedenkestävyysluokitus on IP54-tasoinen, eli puhelin kestää roiskevettä. Värivaihtoehdot ovat mattamusta ja kiiltävä vihreä.

Käyttöjärjestelmänä on OxygenOS 13. Sille OnePlus lupaa neljä suurta käyttöjärjestelmäpäivitystä sekä tietoturvapäivitykset viiden vuoden ajan.

oneplus.com