Tästä päivästä lähtien Apple HomePod -älykaiuttimet voivat hälyttää puhelimeesi, jos palovaroitin hälyttää kotonasi. Äänentunnistusominaisuus, josta ilmoitettiin ensimmäisen kerran toisen sukupolven HomePodin julkaisun yhteydessä aiemmin tänä vuonna, kuuntelee hälytysääntä ja lähettää ilmoituksen puhelimeesi. Apple kertoo, että ominaisuus on nyt käytössä ensimmäisen ja toisen sukupolven HomePodeissa sekä HomePod Minissä.

Kaiuttimet eivät pysty havaitsemaan varsinaista savua tai hiilimonoksidia. Kodin palovarottimien ei tarvitse olla älykkäitä savuhälyttimiä eikä niissä tarvitse olla internet-yhteyttä ominaisuuden toimimiseksi. Kun kaiutin kuulee hälytyksen, se lähettää ilmoituksen suoraan iPhonen lukitusnäyttöön (ja Apple Watchiin tai iPadiin). Napauttamalla ilmoitusta voit kuulla iPhonesta tai iPadista mitä Homepod kuulee. Kuunnellessa Homepodia siri ilmoittaa HomePodissa, että joku on kirjautumassa sisään.

Jos samalla kodissasi on HomeKit-yhteensopiva kamera, saat ilmoitukseen myös live-videokuvaa tapahtumasta. Kaikki hälytysäänten äänianalyysi tapahtuu laitteessa, ja jos kirjaudut sisään HomePodiin etänä, syötteen sisältö on päästä päähän salattu.

Jotta voit ottaa uuden äänitunnistusominaisuuden käyttöön Apple HomePodeissasi, sinun on Applen tiedotteen mukaan otettava käyttöön uusi Home-arkkitehtuuri, joka palasi iOS 16.4:n mukana viime kuussa.

apple.com