OnePlus julkisti uuden Nord CE 3 Lite 5G -puhelimen seuraajaksi myyntilistoilla mukavasti menestyneelle Nord CE 2 Litelle. Samalla täyslangattomat Nord Buds -kuulokkeet päivitettiin kakkossukupolveen.

Kameravalikoimassa on panostettu pääkameraan, jossa on peräti 108 megapikselin kenno kolminkertaisella häviöttömällä zoomilla. Sen apuna on kahden megapikselin syvyyskamera. Etukamerassa puolestaan on 16 megapikselin kenno.

Puhelimessa on melko kookas 6,72 tuuman FHD-näyttö, joka yltää 120 hertsin virkistystaajuuteen. Virkistystaajuus on OnePlussan lippulaivamallin tapaan adaptiivinen, eli se mukautuu tarpeen mukaan. Näin säästetään akkua. Se on kuitenkin lippulaivapuhelimen vastaavaa ominaisuutta rajoittuneempi. Global DC Dimming -taustavalojärjestelmän turvin näytön luvataan rasittavan silmiä vähemmän heikossa valaistuksessa.

Nord CE 3 Lite 5G:lle potkua antaa Qualcommin keskiluokan puhelimiin tarkoitettu Snapdragon 695 5G -järjestelmäpiiri. Käyttömuistia on tarjolla 8 gigatavua ja tallennusmuistia 128 gigatavua. Lisäksi 8 Gt tallennusmuistista on mahdollista muuttaa tilapäiseksi ram-käyttömuistiksi.

Käyttöjärjestelmä on OxygenOS 13.1, jonka luvataan tarjoavan parempaa pelikokemusta ja helppokäyttöisyyttä. Quick Startup -toiminnolla peleihin luvataan pääsevän käsiksi nopeasti. Game Focus Mode taas vähentää häiriötekijöitä pelin aikana, ja GPA Frame Stabilizer on tehty viiveen vähentämiseen.

Akku on kapasiteetiltaan 5000 milliampeerituntia. OnePlussalle tyypilliseen tapaan tarjolla on järeä pikalataus, tässä tapauksessa 67 watin SUPERVOOC Endurance Edition, jossa tehoa on tuplaten CE 2 Liteen verrattuna. Sen voimin akun ilmoitetaan latautuvan tyhjästä 80 prosentin tasoon 30 minuutissa. Puhelimen ja akun ylikuumenemista on valvomassa 12 lämpötila-anturia. Tarkoituksena on täten pidentää akun käyttöikää ja akun kuntoa pitkällä aikavälillä.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:ssä on kaksi kaiutinta ja erikoisena ominaisuutena mahdollisuus nostaa äänenvoimakkuus “200 prosenttiin”. Perinteisten kuulokkeiden ystäville on tarjolla 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Ennakkomyynti on käynnissä 4.4. alkaen, ja kauppoihin puhelin saadaan 20.4. Hintaa puhelimella on 329 euroa. Värivaihtoehdot ovat kiiltävä tummanharmaa Chromatic Gray ja persoonallisempi limenvihreä Pastel Lime.

OnePlus Nord Buds 2 -kuulokkeet sijoittuvat edullisempaan päähän. Niissä on 12,4 millimetrin kuuloke-elementti, jonka kalvoon on lisätty titaanikerros jäykkyyden lisäämiseksi. BassWave Enhancement -teknologian taas luvataan tarjoavan vaikuttavampaa bassontoistoa ja selkeää ääntä.

Uutena ominaisuutena ensimmäisen sukupolven Budseihin verrattuna on vastamelutoiminto, jonka ilmoitetaan vaimentavan melua 25 desibeliä. Mukana on läpinäkyvyystila, jossa ympäristön äänet pääsevät läpi. Puheluääntä selkeyttämässä on tekoälyalgoritmi ja kaksoismikrofonijärjestelmä.

Master EQ -taajuuskorjaimessa on valmiita esivalintoja. Tuki löytyy myös Dolby Atmos -tilaäänelle ja äänen tarkkuutta parantavalle Dirac Audio Tunerille.

Kuulokkeiden oman akun ilmoitetaan kestävän seitsemän tuntia. Latauskotelon turvin ytyä pitäisi riittää enimmillään 36 tunniksi ilman vastamelutoimintoa. Jos virta pääsee kuitenkin loppumaan, 10 minuutin kahvitunnilla pystyy lataamaan kuunteluaikaa 5 tunniksi. IP55-luokituksen ansiosta kuulokkeiden ei pitäisi myöskään säikähtää pölyä eikä vesiroiskeita.

OnePlus Nord Buds 2:n värivaihtoehdot ovat valkoinen Lightning White ja tummanharmaa Thunder Grey. Myynti alkaa 20.4. Hintaa kuulokkeilla on 69 euroa.

oneplus.com