Musical Fidelity on virallisesti ilmoittanut klassisen 80-luvun A1 -integroidun vahvistimensa pitkään odotetun seuraajan olevan nyt saatavilla.

Alkuperäinen A1 auttoi vakiinnuttamaan Musical Fidelityn aseman tunnettuna brändinä. Se oli budjettivahvistin 80-luvulla; uusi A1 tulee myyntiin hintaan 1599 euroa, joten tilanne on muuttunut. Ensimmäisenä uusi A1-vahvistin nähtiin toukokuussa High End Munich 2023 -tapahtumassa.

Uuden A1:n sähköinen rakenne ja kytkennät pysyvät uskollisesti alkuperäisenä käyttäen täysin erillistä ja symmetristä, puhdasta A-luokan tekniikkaa. Vähäkohinainen esivahvistinpiiri on sama kuin alkuperäisessä, siinä on vain muutamia moderneja piirteitä tuomassa sitä nykypäivään. Tähän kuuluu myös “Direct” -säätö, joka mahdollistaa käyttäjän ohittaa esivahvistinasteen ennen signaalin saapumista äänenvoimakkuuden säätöön ja soveltaen noin 10 dB vähemmän vahvistusta – tehden laitteesta täydellisen nykyaikaisille, korkeatehoisille ohjelmalähteille ja laitteille. Myös virtalähde on päivitetty kullekin kanavalle.

Visuaalisesti uusi A1 on muotoilultaan identtinen edeltäjänsä kanssa, mutta se tulee nyt hieman suurempaan koteloonsa selviytyäkseen A-luokan vahvistuksen tuottamasta lämmöstä.

Alkuperäinen laite tunnettiin siitä, että se saattoi kuumeta melkoisesti; uusi kotelo auttaa jakamaan lämpöä paremmin ja noudattaa siten nykyisiä määräyksiä. Kätevä kaukosäädin, ainoastaan äänenvoimakkuuden säätämiseen, on myös uusi lisäys.

Mitä tehoon tulee, A1 tuottaa 25W tehoa 8 ohmin kuormaan – melko vähän verrattuna useimpiin moderniin vahvistimiin. Kuitenkin A1 voi myös siirtyä B luokaan hetkillä, jolloin tarvitaan ylimääräistä virranottoa.

Uusi Musical Fidelity A1 -vahvistin on saatavilla nyt hintaan 1599 euroa, mustassa viimeistelyssä.

musicalfidelity.com