Reddit

Maailmaan mahtuu mielipiteitä ja informaatiota, ja luultavasti moni meistä hankkii tietonsa lähinnä tutuista kaupallisista uutismedioista ja omiin kupliinsa keskittyneiltä sosiaalisen median alustoilta. Alkujaan jo vuonna 2005 perustettu Reddit on eräänlainen internetin ihmemaa, joka sisältää enemmän tai vähemmän relevanttia tiedonvaihtoa kaikesta mahdollisesta kuviteltavissa olevasta informaatiosta, ja vuosien saatossa siitä on tullut maailman 18. vierailluin verkkosivusto. Tietysti palvelu on saatavilla myös Android- ja iOS-yhteensopivana sovelluksena, joka vain madaltaa kynnystä upota informaation suohon. Redditistä löytyy toki myös Suomeen keskittynyt oma osionsa, joten sitä kautta pysyy kärryillä myös kansallisista asioista. Kannattaa kurkistaa!

IMDb

The Internet Movie Database on luultavasti jokaisen elokuvaharrastaja tuntema sivusto, joka on ollut alan ihmisten tiedonjaon keskeisin palvelu jo internetin alkuajoista lähtien vuodesta 1990. Ja kuten monella muullakin palvelulla myös IMDB:llä on oma mobiilisovelluksensa, joka on saatavilla ilmaiseksi Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille. Sen kautta on helppo löytää paitsi uutta katseltavaa, lukea enemmän tai vähemmän valistuneita arvioita elokuvista, kartuttaa omaa tietovarastoaan erinäisillä knoppitiedoilla sekä lukea elokuvien taustoista – myös esimerkiksi niissä esiintyvistä epäjohdonmukaisuuksista ja kämmeistä. Kokemuksemme perusteella monen elokuvan maailma vain syvenee, kun siitä lueskelee yhtä jos toista enemmän tai vähemmän relevanttia informaatiota.

Tecnogym

Ja sitten jotain aivan muuta. Istumatyö, paikallaan olo ja passiivinen elämäntapa ovat myrkkyä ihmiselle. Mikä tahansa liikunta on tässä tehokas vastalääke, mutta erityisen suositeltavaa likimain kaikille on jonkinlainen lihaskuntoharjoittelu. Älylaitteiden aikakaudella kuntosalitreenin ja miksei myös kotona tehtävän lihashuollon suorittaminen on entistä helpompaa, kun oma personal trainer löytyy suoraan puhelimesta. Technogym on iOS- ja Android-laitteille ilmaiseksi saatavilla oleva, suosittu sovellus, joka ohjaa, opastaa ja kannustaa niin aloittelijoita kuin vähän pitemmällekin ehtineitä treenaamisen pariin. Technogymissä on peräti tuhat erilaista harjoitusta, josta jokainen varmasti voi löytää omaan tasoonsa sopivaa tekemistä. Hyviä treenejä kaikille!

Karttaselain - Maastokartta

Jos lihaskuntoharjoittelu tuntuu liian vaivalloiselta, aktiivisempaa elämää voi viettää myös retkeillen tai muuten vain luonnossa liikkuen. Tärkeää on kuitenkin tietää, missä milloinkin liikkuu, ja siinä auttaa esimerkiksi kotimainen Karttaselain – Maastokartta -sovellus, joka on perusversiossaan ilmaiseksi saatavilla iOS- ja Android-laitteille. Sovellus tarjoaa käyttöön tavanomaiset maastokartat, kaupunkikartat, ilmakuvat sekä myös kiinteistötiedot. Merikartat, kattavimmat syvyystiedot, jatkuvasti ajantasaiset kiinteistötiedot sekä paljon muita toimintoja taas saa Plus-tilauksella, joka maksaa kympin per kaksi kuukautta. Tarjolla on myös 14 vuorokauden ilmainen kokeilujakso. Ja mikä parasta, sovellus toimii myös offine-tilassa, joten siitä on hyötyä myös silloin, jos verkkoyhteydet sakkaavat tai haluaa vaikkapa säästää akkua.