Suomalainen teknologiayritys HMD, joka on tunnettu Nokia-brändin puhelinten myynnistä vuodesta 2016, on lanseerannut markkinoille ensimmäiset omalla nimellään varustetut älypuhelimet. Uusi mallisto, nimeltään Pulse, sisältää kolme mallia: Pulse, Pulse+ ja Pulse Pro. Nämä puhelimet tarjoavat peruskäyttäjille suunnattuja ominaisuuksia 4G-yhteydellä ja ovat hinnoiteltu kilpailukykyisesti.

Pulse-sarjan lippulaivamalli, Pulse Pro, erottuu edukseen erityisesti kameroidensa, muistin määrän ja pikalatausominaisuuksiensa ansiosta. Yrityksen mukaan tämä mallisto edustaa heidän design-filosofiaansa, joka yhdistää minimalistisen tyylin, modernin estetiikan ja kestävyyden, tarjoten samalla korkeaa korjattavuutta ja rohkeaa muotoilua.

Yritys korostaa puhelinten helppoa korjattavuutta, mikä mahdollistaa käyttäjille tärkeimpien osien, kuten näytön, latausportin ja akun, vaihtamisen. Korjaussarjoja voi tilata alkaen 19,95 euron hinnalla.

Pulse-puhelimet on varustettu 6,56 tuuman IPS LCD -näytöllä, jossa on HD+ -tarkkuus ja 90 hertsin virkistystaajuus. Pulse Pro -mallissa on huomionarvoisena ominaisuutena sekä etu- että takakamerassa 50 megapikselin sensorit, mikä on etukameran osalta poikkeuksellisen korkea tarkkuus. Lisäksi Pulse Pro tarjoaa useita selfie-kuvaustoimintoja, kuten eleillä aktivoitavan kuvanoton ja yötilan selfieille.

Pulse-sarjan puhelimissa käytetään Unisoc T606 -järjestelmäpiiriä, joka on valmistettu 12 nanometrin prosessilla ja sisältää kahdeksan suoritinydintä. Puhelimet tukevat microSD-kortteja jopa 256 gigatavuun asti.

Pulse Pro -malli tukee 20 watin pikalatausta, kun taas Pulse+ ja Pulse-mallit tukevat 10 watin latausta. Puhelimet ovat IP52-luokiteltuja, mikä tarkoittaa suojaa pölyltä ja roiskevedeltä.

Lisäominaisuuksiin kuuluvat sormenjälkilukija, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0, NFC, USB-C-liitäntä ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Yritys lupaa puhelimille ohjelmistopäivityksiä kahden vuoden ajan ja tietoturvapäivityksiä kolmen vuoden ajan. Puhelimet tulevat myyntiin Android 14 -käyttöjärjestelmällä.

Pulse Pro -mallin hinta on asetettu 179 euroon, Pulse+ -mallin 159 euroon ja perusmalli Pulsen hinta on 139 euroa. Puhelimet ovat saatavilla sekä jälleenmyyjien kautta että yrityksen omasta verkkokaupasta. Pulse-sarjan puhelimet ovat saatavilla useissa väreissä, mukaan lukien musta, sininen, pinkki, vihreä, oranssi ja violetti.

www.hmd.com