Esittelyssä Tivoli Audio ORB, muotoilultaan valtavirrasta edukseen poikkeava bluetooth-/verkkokaiutin.
"Voit ripustaa kaiuttimen seinälle upean maalauksen tapaan tai asentaa sen jalustalle veistoksen lailla. Mahtavaääninen ORB istuu huoneen sisustukseen kuin hieno taideteos".
Näin Tivoli Audio kuvailee bluetooth-kaiutintaan. Ja uljaan näköinenhän se on onkin. Entä ääni?

SISÄLTÖYHTEISTYÖ:
Esittelyssä jutut ja artikkelit ovat sponsoroitua toimituksellista sisältöä. 

Teksti: Jemo Kettunen - AVPlus Media Oy
Kuvat: Tivoli Audio
Yhteistyössä: Loudgroup Oy


Tivoli Audio on kunnostautunut pienten ja esteettisten audiolaitteiden tekijänä. ART by Tivoli -sarjan ORB-kaiutin on jotakuinkin seinäkellon kokoinen (halkaisija 23 cm) kaiutin, jonka voi asettaa kevytrakenteiseen telineeseen pöydälle tai ripustaa sellaisenaan seinälle. Tanskalaisen Gabrielin valmistama kangaspäällyste on silmänmukainen ja kytkeytyy harmonisesti puiseen kehykseen.

Väreistä valittavana on kolme erilaista vaihtoehtoa: Musta, valkoinen ja pähkinäpuu. Orb jatkaa onnistuneesti Tivoli Audiolle ominaista design-ystävällistä linjaa.

"Kaiuttimia voi ketjuttaa"

Punavuorelaiseen yksiöön soveltuvan muotoilun lisäksi Orbin erottaa useimmista muista langattomista kaiuttimista sen sisäinen verkkomahdollisuus. Useampi Orb on mahdollista ketjuttaa samaan verkkoon. Verkon sisällä kaiuttimia on mahdollista määritellä Tivoli Audion oman sovelluksen kautta stereopareiksi, ajaa eri huoneisiin omia signaaleitaan tai yhdistää kaikki kaiuttimet yhdeksi suureksi systeemiksi. Teoriassa on siis mahdollista muodostaa kaiuttimista kokonainen monihuonejärjestelmä.

Kaiutin toimii sekä bluetoothin että wifin kautta, mutta kykenee tietenkin myös langalliseen toistoon. Orbiin on mahdollista ostaa erillinen akku, joka pelastaa käyttäjän letkujenkasta. Valmistajan mukaan erillinen akkuratkaisu tuo kaiuttimen edullisemmin ja ekologisemmin akkua tarvitsemattomien käyttäjien ulottuville. Ja onhan ratkaisu kieltämättä oikeasti ekologinen.

Käyttöönotto

Tivoli Audio Orb on pakattu siististi sisältäen ohjeistuksen, verkkovirtalähteen sekä pöytäjalustan. Pöytäjalusta on kevyt, yhdestä osasta valettu muovinen kapine joka pysyy paikoillaan itse kaiuttimen painosta. Teline on muotoilultaan hieman haastava, sillä se vaikeuttaa säätimiin käsiksi pääsyä. Noh, onneksi nappeihin ei alkuasennuksen jälkeen tarvitse juuri koskea.

Orbin kaikki liitännät ja kytkimet sijaitsevat piilossa laitteen pohjassa. Seinäasennuksessa virtajohto onkin tavallaan ainoa "kauneusvirhe". Virtajohdon vetoon voi tietenkin käyttää matalaprofiilista ja seinän väriin sopivaa johtokourua/-listaa.

ORB on valmis yhdistettäväksi Bluetooth-järjestelmään suoraan paketista. Voit lisäksi ladata itsellesi Tivoli Audio Wireless App -sovelluksen, jolla hallitset vaivattomasti koko langatonta äänentoistojärjestelmääsi.

Käyttöliittymältään Orb tuntui ensituntumalta aavistuksen haastavalta. Bluetooth-yhteyden muodostamiseen sisäsyntyisesti kuuluvan alkusäädön aikana tulee kirottua monta kertaa yhdysvaltalaista muotoilijaa, joka on sijoittanut säätönapit pöydällä huterassa telineessä johtoineen lepäävän kaiuttimen alle. Kaiken lopulta toimiessa alkaa silmä kuitenkin arvostaa tehtyjä esteettisiä ratkaisuita.

Yksinäinen Orb toistaa musiikin monona. Keskialuevoittoinen soundi saattaa tuntua laajempaa kaistaa käyttävän musiikin kanssa alkuun pölyiseltä, mutta osoittautuu ilmavammin soivan musiikin kanssa yllättävän toimivaksi ratkaisuksi. Kukin kaappiaan selässään kantaa, lauloi Mika Rättö, ja hyvin lauloikin Tivoli Audion kautta.

"Orb osoittautuu ilmavammin soivan musiikin kanssa toimivaksi ratkaisuksi"

Alkukankeuden jälkeen käyttökokemus on yksinomaan miellyttävä. ORB löytää yhteyden puhelimeen ja tietokoneeseen itsestään, eikä monissa bluetooth-kaiuttimissa kauppahintaan kuuluvaa säätöä tarvitse erikseen käydä. Soundi on itsessään kelvollinen, ja puheeseen, käyttömusiikkiin ja radioon ei ORBia parempaa tule arjessa kaivanneeksi kuin kultakorvaisempi kuuntelija.

YHTEENVETO

Esteettinen kaiutinratkaisu käyttömusiikille ja viihtymiseen

Tivoli ORB on kaunis ja käyttökelpoinen kaiutinratkaisu esimerkiksi toimistoon, keittiöön, tai muuhun paikkaan jossa musiikkia tekee mieli kuunnella satunnaisesti, mutta johon kotihifijärjestelmä on joko taloudellisesti, esteettisesti tai tilankäytöllisesti liian raskas. Arkikäytössä ORB hoitaa sen, mitä langattomalta kaiuttimelta vaaditaan, ja lisäksi tarvittaessa paljon sen yli.

+ Kaunis, funktionaalinen muotoilu
+ Hyvä liitettävyys
+ Miellyttävä käyttökokemus
- Haastava alkuasennus
- Virtajohto

TAULUKKOTIEDOT

Suositushinta: 269 €
Tarvikkeena myytävä akku: 29€
Maahantuoja: Loudgroup Oy
Lisätietoja: www.loudgroup.fi
Puhelin:+358-(0)20-1986 200
Sähköposti: loudgroup@loudgroup.fi

Tekniset tiedot ja ominaisuudet:
Mitat: 23 cm ø x 5 cm
Paino: 1,6 kg
Elementti: 3" pitkäiskuinen laajakaistaelementti
Langaton liitettävyys: Bluetooth ja Wifi
Liitännät: 3,5mm aux
Spotify Connect -yhteensopivuus.
Ohjainsovellus: iOS ja Android.
Lisävarusteena hankittavan akun kesto: 8 tuntia toistoa.