Kolmen vuoden ajan musiikkiohjelmistopuolella myllertänyt Roon yhtiö on julkaisemassa ensimmäiset laitteensa eli Nucleus ja Nucleus+ -musiikkiserverit. Niiden välillä ainoa ero  on se, että Nucleus sisältää Intel Core i3 -suorittimen ja Nucleus+ puolestaan i7-suorittimen. Käyttöönotto tapahtuu liittämällä laitteen verkkoon, kytkemällä siihen kovalevyt ja asentamalla ohjaussovelluksen. Roon remote -sovellus on ladattavissa iOS-, Android-, macOS- ja Windows-käyttöjärjestelmille.

Yhtiö on ohjelmistossaan panostanut ennen kaikkea musiikin löydettävyyteen. Vastaanotto on ollut myötämielistä, ja monet valmistajat edullisemmista aina highend-valmistajiin ovat varustaneet laitteitaan Roon-tuella tai yhtiön serveriohjelmistolla.

Roonin juju on, että se kaapii kasaan artistin valokuvat, kappaleiden krediitit ja tekijätiedot, biografiat, arvostelut, sanoitukset ja kiertuepäivät automaattisesti. Niistä se kokoaa tavallisia toisto-ohjelmia ja suoratoistopalveluita kattavamman metadatan. Roon-ohjelmiston avulla voi hakea musiikkia kootusti niin omalla kovalevyllä lojuvista tiedostoista, verkkolevyltä kuin suoratoistopalvelu Tidalista. Metadatan ansiosta myös uutta musiikkia on helpompi löytää. Roon-ohjelmiston ominaisuuksiin kuuluu myös esimerkiksi monihuoneominaisuuksia, dsd- ja pcm-tiedostojen ylinäytteistys ja monikanavainen toisto.

Hintaluokka on Britanniassa 1 500 ja 2 500 puntaa.

www.roonlabs.com