Ruotsalaislähtöinen Flyte, yritys joka toi meille Kickstarter-menestykset leijuvan lampun ja leijuvan kukkaruukun on siirtynyt taiteen ja tieteen rajapintoja tutkivassa tuotannossaan temporaalisten ilmiöiden pariin. Yhtiön uusi STORY-kello leijuttaa metallikuulaa puulevyn päällä ja hämmästyttää kaikki ensimmäistä kertaa kokoushuoneeseen saapuvat ihmiset.

STORYn metallikuula nousee magneettisen levitaation avulla puualustalta sekä vaaka- että pystytasossa ja hurjimmillaan jopa vinottain. Kuulan liikerata on ohjelmoitavissa esimerkiksi laskemaan hitaalla kierroksella aikaa syntymäpäiville tai loman alkuun. Se voi toisaalta vaikkapa ajastaa kaksikymmentäviisi minuuttia hyvää pomodoroa. Lisäksi se osaa toki tavanomaisesti leijailla tuntiosoittimen kohdilla.

Leijuvan kuulan lisäksi laitteen keskustassa on led-näyttö, joka kertoo digitaalisesti ajan asiakkaan näin halutessa.

STORYä ohjataan joko painikkeilla alustalevyn sivusta tai puhelinsovelluksella. Itse kellotaulun materiaalina on joko saarni tai pähkinäpuu.

Laite on kerännyt valtaisan suosion Kickstarterissa. Kampanja sulkeutuu kuitenkin virallisesti vasta huhtikuun alussa. STORY tulee maksamaan tukijoille hieman sijoituksesta riippuen neljästä viiteen sataan.

Lue lisää laitteen Kickstarterista tai Flyten kotisivuilta.