Genelec on julkistanut uuden lippulaivan SAM-subwoofermallistoonsa. Uuden 7380 SAM -kaiuttimen luvataan tuottavan suuren maksimiäänenpaineen ja matalalle ulottuvan toiston vähäisellä säröllä ja pienessä koossa.

Äänenpainetta löytyy jatkuvana 119 dB ja maksimissaan 123 dB. Tarkan vasteen luvataan ulottuvan 16 Hz asti. Elementtinä on pitkäiskuinen 15” bassoelementti LSE-spiraalikotelossa. Tehoa uutta suunnittelua edustavasta D-luokan vahvistimesta irtoaa 800 W. Uutuuden luvataan tukevan saumattomasti kolmiteisiä The Ones -sarjan monitoreita ja sopivan stereojärjestelmän lisäksi esimerkiksi Dolby Atmos-, Auro-3D- ja DTS:X -järjestelmiin.

GLM-ohjelmiston voi asentaa Windows- ja MacOS -käyttöjärjestelmille. Sen avulla samaan äänentoistojärjestelmään voi asentaa yli 40 monitoria ja subwooferia. Ohjelmistossa voi palauttaa nopeasti järjestelmäasetukset, ja sen avulla voi kalibroida äänitason, lentoajan ja vaiheen automaattisesti. Kuunteluhuoneen akustiikan kompensaatio-ominaisuuksiin kuuluvat 20 parametristä suodatinta ja aseteltava jakosuodatustaajuus. Bassonhallinta onnistuu keskitetysti ja hajautetusti.

7380-kaiuttimen voi asentaa myös perinteisten, ei SAM:ia käyttävien kaiuttimien kanssa. Sitä varten etulevyssä on DIP-kytkimiä ja säätimiä, jolloin säätämiseen ei tarvitse tietokonetta. Kun subwoofer asennetaan järjestelmään, jossa on analogisia kaiuttimia, jakotaajuutena on kiinteä 85 Hz.

Subwooferissa on 7.1 -kanavaiset analogiset anto- ja ottoliitännät sekä yhdet AES/EBU otto- ja antoliitännät. Genelec 9301 Digital Interfacen avulla subwooferin voi kytkeä täysin digitaaliseen 7.1-järjestelmään.

Mitat (l x k x s): 718 x 685 x 492 mm

www.genelec.com