Apple julkistaa uusimman version macOS-käyttöjärjestelmästään huomenna. Sen nimeksi on annettu High Sierra. Muutokset ovat pääosin pieniä ja käyttäjälle näkymättömiä viilauksia, mutta saattavat parantaa käyttömukavuutta ja nopeutta.

High Sierra tukee nyt virtuaalitodellisuutta. Jo keväällä SteamVR julkaisi omasta alustastaan betaversion Macia varten. Käyttöjärjestelmä tukee myös HTC Vive VR -virtuaalilaseja sekä ulkoisia näytönohjaimia.

Uuden 64-bittisen arkkitehtuurin luvataan nyt olevan suunniteltu flash-tallennustekniikkaa ajatellen. Yleistoiminnot kuten tiedostojen monistaminen sujuvat nopeammin. Myös näytönohjaimen käyttöä on tehostettu. Videopuolella käyttöjärjestelmä tukee HEVC-videostandardia eli H.265:tä.

Kuvat-sovellukseen on nyt tullut käyrien (curves) säätö. Kasvojentunnistusta on parannettu ja uutena ominaisuutena on myös silmukka-tehoste, jolla voi muokata Live Photo-kuvia. Kuvia voi myös järjestellä tehokkaammin.

Peruskäyttäjille kenties eniten näkyvät muutokset ovat Safari-selaimessa. Safari tunnistaa verkkomainostajia koneoppimisen avulla ja poistaa esimerkiksi selaustietoja niiden ja muiden verkonkäyttöä seuraavien ulottuvilta. Itsestään käynnistyvät videot voi estää automaattisesti ja halutessaan sallia sen haluamilleen sivuille. Sivujen näkymää voi räätälöidä ja lukijatoiminnon avulla voi nähdä riisutun, mainoksettoman version selaamastaan verkkosivusta.

Mail-sähköpostiohjelman haun luvataan muuttuneen nopeammaksi ja helpommaksi. Se järjestää hakutulokset osuvuusjärjestykseen sen perusteella, mitä viestejä on luettu, mihin on vastattu ja mitkä vastaanottajat on lisätty VIP-listalle.

Pikkumuutoksia on tullut myös muun muassa muistiinpanoihin, Spotlight-hakuun, Siri-puheohjaukseen, FaceTime-puheluihin ja iCloudiin.