Retro Games on aikeissa julkaista miniversion Commodore 64:stä, tietokoneesta joka toi automaattisen tietojenkäsittelyn lähes jokaiseen suomalaiseen kotiin. Tai pelit nyt ainakin.

Jos suunnitelmat toteutuvat, niin Commodore 64 Mini sisältäisi 64 alkuperäistä peliä ja joystickin. Kokoa miniversiolla on puolet alkuperäisestä. Liitäntöinä olisi hdmi televisioon tai näyttöön kytkemistä varten sekä kaksi usb-liitäntää. Niiden ansiosta kattausta voi täydentää esimerkiksi joystickillä ja näppäimistöllä. Laiteohjelmiston pystyy päivittämään usb-muistitikulla. Listan peleistä voit nähdä täältä.

Retro Gamesin viimevuotinen Indiegogo-joukkorahoituskampanja ei tosin mennyt aivan putkeen, kertoo PC Gamer. Commodore 64:n täysikokoisen version rahoittamiseen tähdännyt kampanja keräsi 67 % tavoitteesta eli noin sadan tuhannen dollarin rahoituksen. Tukijat eivät kuitenkaan ole vielä saaneet tietokoneitaan.

Hintaa ensi vuoden alussa ilmestyvällä minillä on 80 euroa. Suunnitelmissa on myös julkaista vuonna 2018 täysin toimiva, täysikokoinen versio. Miniversiolla kuitenkin on yhtiön mukaan enemmän kysyntää, ja sen avulla onkin tarkoitus rahoittaa osin myös täysikokoisen version kehittämistä. Palkinnoksi kärsivällisyydestä joukkorahoittajille on luvassa täysversion kylkiäiseksi myös mini.

thec64.com