Mobile Fidelity Sound Lab eli MFSL (tai MoFi) saattaa olla levynkeräilijöille ja audiofiileille tuttu nimi. Yhtiö on keskittynyt vuodesta 1977 ajan erityisesti analogiseen remasterointiin ja se on julkaissut esimerkiksi rajoitetun painoksen uusintajulkaisuja niin vinyyli-, cd-, kuin sacd-muodoissa.

Neljänkympin villitys teettää kaikenlaista. MFSL on nyt laajentanut reviiriään audiolaitevalmistajaksi – eikä edes kovin varovaisesti. MoFi Electronics-brändättyyn mallistoon kuuluu kaksi levysoitinta, kolme mm-äänirasiaa ja kaksi phono-etuastetta. Myös äänivarret ovat valmistajan itsensä tekemiä. Kaikki on valmistettu Yhdysvalloissa.

MFSL ei ole ensimmäistä kertaa raudan kanssa tekemisissä, mutta on keskittynyt aikaisemmin masterointipuolen laitteisiin. Niistä tuttua tekniikkaa onkin käytetty myös uusissa kuluttajille suunnatuissa phono-etuasteissa ja äänirasioissa. Hinnaltaan laitteet eivät ole aivan budjettiluokkaa, mutta eivät myöskään saavuttamattomia.

Levysoittimien lautaset on valmistettu raskaasta polyoksimeteenistä. Tärinää eristävät jalat ovat HRS:n suunnittelemat. Käänteinen laakerointi sekä äänivarsi on valmistettu teräksen ja pronssin yhdistelmästä.

StudioDeck-levysoittimessa on kymmenentuumainen äänivarsi, 3/4-tuuman paksuinen levylautanen ja pölykansi. Painoa on 8,7 kg. StudioDeck+ on muuten sama, mutta sisältää StudioTracker-äänirasian. Hinnat on ilman äänirasiaa 999 dollaria ja äänirasian kanssa 1 149 dollaria.

UltraDeckissä on myös kymmenentuumainen äänivarsi ja pölykansi, mutta levylautasella on paksuutta 1,3 tuumaa ja painoa 10,4 kiloa. UltraDeck+ sisältää myös UltraTracker-äänirasian. Hinta ilman äänirasiaa on 1799 dollaria ja äänirasialla 1999 dollaria.

StudioTracker-äänirasia on mm-mallia, kuten muutkin valmistajan mallit. Sen neula on elliptinen ja rasia on harmaata polymeeriä. Hinta on 199 dollaria.

Ultratrackerissa on elliptinen nude-neula ja hopeinen rasia. Hinta on 499 dollaria.

MasterTrackerissa on microline-hiottu neula, occ-kuparikelat ja hopeinen rasia. Hinta 699 dollaria.

StudioPhono on mm/mc-etuaste, jonka impedanssi ja vahvistus ovat säädettävissä. Matalille äänille on filtteri ja laitteessa on myös mono-tila. Hinta 249 dollaria.

UltraPhono on myös mm/mc-etuaste, mutta se sisältää lisäksi A-luokan kuulokevahvistimen. Hinta on 499 dollaria.

www.mofielectronics.com