WhatHiFi testasi Onkyon kattavilla verkkotoistomahdollisuuksilla ja monihuonetuella varustetun TX-8250-viritinvahvistimen. Sen hinta pyörii Suomessa noin kuudensadan euron hujakoilla. Tehoa ilmoitetaan 2 x 135 wattia kuuden ohmin kuormalla. Värivaihtoehdot ovat musta ja hopea.

Etenkin ominaisuuksien määrää suitsutetaan. Vahvistimesta löytyy dsd 256- ja pcm 24 bit/ 192 khz -tuella varustettu dlna sekä lisäksi käytettävissä ovat Deezer, Spotify, Tidal, TuneIn ja kaikki Chromecastin tukemat palvelut. Myös sovelluksen vakautta kehutaan.

Monihuonejärjestelmiä on kaksi. Toinen on useiden valmistajien käyttämä DTS Play:Fi ja toinen taas Pioneerin ja Onkyon oma FlareConnect. Osa palveluista, kuten Tidal on käytettävissä niin Onkyo Music Control -sovelluksen, DTS Play:Fin kuin FlareConnectinkin kautta – siis kolmella tavalla.

Linjatuloja on kuusi ja sekä optisia että koaksiaalisia kaksi. Lisäksi on usb ja mm-levysoitintulo. Langattomista löytyy Bluetooth ja Airplay sekä radio. Lähdöistä löytyy stereolähtö ja pre-out subbarille.

Ääntä kuitenkin kuvataan selkeäksi ja eläväiseksi. Verrattuna Yamaha R-N803D-vahvistimeen tilan ja avoimuuden tunnetta on kuitenkin arvion mukaan vähemmän. Toistossa on myös enemmän kulmikkuutta.

WhatHiFin arvio löytyy englanniksi täältä.

www.eu.onkyo.com