The Verge on listannut 11 parasta sovellusta Android-puhelimille. Niillä saa tuoreesta ja miksei vanhemmastakin Android-puhelimesta enemmän irti.

1Password/Lastpass
Kuka muistaa kaiken maailman salasanoja, joiden vielä pitäisi olla joka sivulle erilaisia? Yksi ratkaisu on käyttää salasananhallintapalvelua, jonne voi tallentaa eri sivujen salasanat ja käyttäjätunnukset. Käteviä apureita salasanojen hallintaan ovat 1Password ja LastPass. Niiden ansiosta voi käyttää monimutkaisempia salasanoja, joita on vaikeampi murtaa.

Pocket Casts
Vielä muutama vuosi sitten näytti siltä, että podcastit jäivät jonnekin viime vuosikymmenelle yhdessä mp3-soittimien kanssa. Sitten ne taas ilmestyivät jostakin ja pomppasivat takaisin suosioon. Androidille oiva podcastien toisto-ohjelma on Pocket Casts. Hintaa sillä on 2,99 euroa.

Weather Timeline
Jos haluaa helppokäyttöisen sääsovelluksen, jossa on säätömahdollisuuksia, niin Weather Timeline on hyvä vaihtoehto. Se käyttää Dark Skyn dataa, jonka sateenennustustoimintoa Verge kehuu tarkaksi. Hinta on 1,39 euroa.

Flamingo
Twitteriä voi käyttää palvelun omallakin sovelluksella, mutta jos haluaa hieman lisäominaisuuksia ja muokattavuutta, yksi vaihtoehto on Flamingo. Siinä voi muun muassa muokata värejä monipuolisesti ja luoda omia teemoja. Hinta on 2,39 euroa.

VSCO
VSCO on yksi monista kuvankäsittelysovelluksista Android-puhelimille. Siinä on runsaasti suodatinvalikoimaa, joiden lisäksi kuvat voi viimeistellä säädöillä.

Inbox by Gmail
Googlen vaihtoehtoinen Inbox-sähköpostisovellus tuo lisäominaisuuksia verrattuna tavalliseen Gmailiin. Sen luokitteluominaisuudet auttavat löytämään tärkeät viestit esimerkiksi mainospostin seasta.

Google Fit
Kuntoilun seuraamiseen ei tarvitse välttämättä aktiivisuusranneketta, ellei kaipaa esimerkiksi sykemittausta. Puhelimen anturit ja esimerkiksi Google Fitin tapainen terveyssovellus saattavat monessa tapauksessa riittää.

Pushbullet
Android-puhelimen ilmoitukset voi saada näkymään tietokoneen ruudulle Push Bullet -sovelluksen avulla. Sillä pystyy myös vastaamaan esimerkiksi Messengerin ja WhatsAppin viesteihin ja sähköposteihin.

Audio Recorder
Ne, jotka kaipaavat ääninauhuria Android-puhelimeensa, voivat ladata sujuvasti toimivan ilmaisen Audio Recorder -sovelluksen.

Messenger Lite
Facebookin Messenger on melkein välttämätön yhteydenpitoväline, jos on ylipäätään Facebookissa. Se on kuitenkin todella raskas ja vie runsaasti tallennustilaa, joten hitaimmilla puhelimilla käyttökokemus ei ole paras mahdollinen. Saatavilla on myös huomattavasti kevyempi Messenger Lite, joka toimii vaatimattomammillakin laitteilla ja yhteyksillä.

Pocket
Surffaillessa tulee usein vastaan kiinnostavia artikkeleita, mutta aika ei ole aina otollinen niiden lukemiseen. Jos niitä ei tallenna mihinkään, niin ne unohtuvat helposti. Pocket-sovellus auttaa.